Зеленський ввів в дію важливе рішення РНБО - що потрібно знати кожному
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський ввів в дію важливе рішення РНБО - що потрібно знати кожному

Зеленський ввів в дію важливе рішення РНБО - що потрібно знати кожному
Джерело:  online.ua

У понеділок, 14 вересня, український глава Володимир Зеленський затвердив Стратегію національної безпеки України. Він підписав указ № 392/2020, яким ввів в дію рішення РНБО "Про Стратегію нацбезпеки України", яка була розроблена за дорученням Зеленського. Документ визначає основні напрямки державної політики в сфері національної безпеки, поточні та прогнозовані загрози національній безпеці і національним інтересам України з урахуванням зовнішньополітичних і внутрішніх умов, основні напрямки зовнішньополітичної діяльності держави для забезпечення її національних інтересів і безпеки, напрямки та завдання реформування і розвитку сектора безпеки і оборони, а також ресурси, необхідні для її реалізації. Про що йдеться в документі і що передбачає нова стратегія нацбезпеки України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Україна прагне до миру, який є запорукою розвитку держави, а людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека - найвища соціальна цінність. Кінцевою метою реалізації Стратегії є затвердження вільної, багатої, безпечної України, в якій панує право, де кожен може реалізувати свої таланти і здібності, де люди дихають чистим повітрям, п'ють чисту воду і з якою зв'яжуть долю їх діти і внуки ", - йдеться в документі.

Пріоритетами в стратегії визначені:

  • відстоювання незалежності і державного суверенітету;

  • відновлення територіальної цілісності в рамках міжнародно визнаного державного кордону України;

  • суспільний розвиток, перш за все розвиток людського капіталу;

  • захист прав, свобод і законних інтересів громадян України;

  • європейська та євроатлантична інтеграція.

Відзначається, що в Стратегії також враховані останні зміни ситуації в сфері національної безпеки і оборони, що пов'язано з кризовими явищами у світовій економіці, появою нових факторів, що впливають на стан міжнародного безпеки середовища, поширенням хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2 , а також посиленням небезпеки виникнення надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський відреагував на рішення Путіна провести масштабні військові навчання в окупованому Криму, в ході яких глава Кремля може піти на новий наступ на Україну. Президент запевнив, що Україна готова і не боїться ніяких погроз з боку Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?