Якщо відбудеться злиття РФ та Білорусі: експерт пояснив, до чого далі готуватися
Категорія
Політика
Дата публікації

Якщо відбудеться злиття РФ та Білорусі: експерт пояснив, до чого далі готуватися

Якщо відбудеться злиття РФ та Білорусі: експерт пояснив, до чого далі готуватися
Джерело:  24 канал

Російський правозахисник Марк Фейгін звернув увагу на те, що очільник Кремля Володимир Путін хоче ухвалити рішення щодо інтеграції Білорусі – її "поглинання" в союзну державу. Наразі ніхто не знає, на яких умовах це станеться та що офіційна Москва буде пропонувати Олександру Лукашенку, щоб він "здав" країну. За словами експерта, раніше білоруський диктатор намагався маневрувати, щоб відтягувати момент підписання 31-ї дорожньої карти щодо інтеграції Білорусі та РФ. Згідно з цим документом треба було вибирати союзного президента, парламент переводити в Москву, жити за російські рублі і повністю бути залежними від Москви. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Питання взагалі вже не стоїть щодо поглинання Білорусі. Питання в тому, на яких умовах піде Лукашенко... Росія зможе з легкістю створити союзну державу разом з Білоруссю, адже Лукашенко точно не втримає ситуацію в країні, адже опирається на силовиків. Неможливо керувати народом, якщо вони тебе (Лукашенка – ред.) не хочуть. Люди саботажем можуть зробити умови для життя нестерпними. Зараз діра у бюджеті Білорусі така значна, що без Росії їм не обійтись", - підкреслив Марк Фейгін.

На переконання експерта, президентом союзної країни Лукашенко точно не стане. Згідно з його прогнозом, диктатор може бути головою союзного парламенту.

"Можливо, коли змінять конституцію Білорусі, він (Лукашенко – ред.) стане праобразом уряду чи якогось розпорядчого органу. Він може стати заступником Путіна", – каже правозахисник.

Окрім того, він зауважив, що Росія "може піти шляхом референдуму" – це питання махінацій.

"В рамках цього референдуму вони визначать характер відносин і повноважень між союзними органами і національними, адже останні залишаться і в Білорусі, і в Росії. Це буде як в СРСР. Тоді Лукашенко якусь сходинку у цій ієрархії займе. Однак це буде тільки номінально – як табличка на дверях", – додав Марк Фейгін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, чому Лукашенко насправді зустрічався з Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?