Перейшли всі рамки розумного - у Путіна безстрашно кинули виклик команді Меркель
Категорія
Політика
Дата публікації

Перейшли всі рамки розумного - у Путіна безстрашно кинули виклик команді Меркель

Перейшли всі рамки розумного - у Путіна безстрашно кинули виклик команді Меркель
Джерело:  online.ua

У команді російського президента Володимира Путіна істерика через справу про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, якого, як підтвердили спецлабораторія німецького Бундесверу і дві незалежні лабораторії Франції і Швеції, отруїли нервово-паралітичним агентом з групи "Новачок". Країни Євросоюзу підозрюють пряму причетність Кремля до цього жахливого злочину і вимагають від Путіна негайних пояснень. Але російський глава називає всі звинувачення "голослівними" і його підтримує все політичне оточення. У відповідь на звинувачення в отруєнні Навального, зокрема, глава МЗС РФ Сергій Лавров вирішив в останній момент скасувати робочий візит до Берліна 15 вересня, який був запланований ще рік тому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу російського дипвідомства.

У Лаврова пояснили його раптове рішення тим, що мета поїздки вже неактуальна, та до того ж глава МЗС Німеччини Гайко Маас виділив на переговори з російським колегою всього 1,5 години через навантаженість графіка, що, звичайно ж, не влашутвало Москву.

Одночасно Лавров прокоментував ситуацію з політиком Олексієм Навальним. Він вважає, що західні партнери перейшли всі рамки розумного і змушують Росію зізнатися в отруєнні Навального.

"У нас є свої закони, згідно з якими ми не можемо вірити на слово для того, щоб відкрити кримінальну справу. Повинні бути дотримані певні процедури. Їх дотриманню була присвячена дослідча перевірка. Поки у Москви немає підстав порушувати кримінальну справу через ситуацію з Навальний, і тому Генпрокуратура запросила правову допомогу у Берліна. Нам кажуть, ви не вірите німецьким фахівцям Бундесверу? Як таке може бути? Ці висновки підтверджені французами і шведами. Загадкова історія", - заявив Лавров.

Тим самим він поставив під сумніви дані німецьких токсикологів і фахівців з лабораторії Франції і Швеції, які підтвердили, що Навального отруїли бойовою отрутою. Російські ж медики стверджують, що Навальний впав у кому через порушення обміну речовин.

Важливо відзначити, що за даними Reuters, лікарі швидкої допомоги, які надавали першу допомогу Навальному в Омську, коли його зняли з борта літака в несвідомому стані, не виявили підвищення рівня цукру в крові в початкових тестах і ознак порушення обміну речовин - у нього виключили діабетичну кому і інсульт. Але вже лікарі омської лікарні заявили, що Навальний впав у кому через порушення обміну речовин і підвищеного рівня цукру.

Нагадаємо, 2 вересня німецькі власті заявили, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому що намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. У Меркель переконані, що бойову отруту такого типу могли створити тільки в державній лабораторії і вона могла бути доступною тільки спецслужбам. Експерти Бундесверу вважають, що Навальний мав померти в літаку, але врятувало його те, що пілоти екстрено посадили літак, а в Омську медики дали йому антидот - атропін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Макрон жорстко поставив Путіна на місце після того, як незалежна лабораторія Франції підтвердила отруєння Навального "Новачком".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?