Це абсолютно категорично - українців несподівано попередили щодо безвізу
Категорія
Політика
Дата публікації

Це абсолютно категорично - українців несподівано попередили щодо безвізу

Це абсолютно категорично - українців несподівано попередили щодо безвізу
Джерело:  online.ua

Безвізовий режим України та Євросоюзу не знаходиться під загрозою, стверджує міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Українська сторона продовжує контактувати з європейськими партнерами та обговорювати усі важливі питання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ дипломата на телебаченні.

За його словами, жодних причин для скасування домовленостей немає.

"По-перше, я не бачу ніяких ознак того, що Україна може повернутися в "триєдине братство" чи "сестринство". Це як раз спільне зусилля для всіх нас, щоб Україна продовжувала рух в ЄС, в НАТО. Це абсолютно категорично… По-друге, я хочу дуже чітко заявити, що немає ніяких загроз безвізу з ЄС", - зауважив Кулеба.

Міністр пояснив, що з європейської сторони не лунало жодних попереджень щодо ліквідації сьогоденних антикорупційних структур.

"Я в силу роботи багато спілкуюся з нашими партнерами, і я не чую якихось предметних претензій щодо того, що ми зруйнували цю саму антикорупційну інфраструктуру… Безумовно, ми говоримо з нашими партнерами, розмовляємо щодо усіх питань, і не тільки щодо боротьби з корупцією, а й по реформах у цілому, але якогось жовтого, не кажучи вже про червоне світло, яке нам виставляють, годі й казати. Є нормальний діалог", - додав Кулеба.

Нагадаємо, безвізовий режим чинний з 2017 року, його жодним чином не обмежували навіть на тлі пандемії COVID-19 - закриті кордони були пов'язані виключно з глобальним карантином.

Як повідомляв ONLINE.UA, віцепрем’єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина заявила, на саміті Східного партнерства багато країн говорили саме про Україну як про країну, яка повинна стати частиною ЄС. Київ буде працювати над впровадженням ще трьох "безвізів" — промислового, продовольчого та авіаційного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?