Я не дозволю - генпрокурорка Венедіктова екстрено звернулася до усіх укранців
Категорія
Політика
Дата публікації

Я не дозволю - генпрокурорка Венедіктова екстрено звернулася до усіх укранців

Я не дозволю - генпрокурорка Венедіктова екстрено звернулася до усіх укранців
Джерело:  online.ua

15 вересня очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова звернулася до усіх українських громадян, а також до народних обранців у Верховній Раді. Вона публічно вказала на те, що антикорупційні органи досі не передали їй матеріали проваджень щодо суддів Окружного адміністративного суду Києва. За її словами, наразі українське суспільство стає свідком скандалів, коли матеріали досудового слідства просто зливаються конкретним депутатам або в ЗМІ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради України.

"Ми всі пам’ятаємо супермедійний кейс НАБУ і САП за мотивами плівок ОАСК. Пройшло більше 3 місяців із моменту повідомлення про підозру. Як р’яно писалося тоді, що Венедіктова щось блокує, виник навіть запис у ЗМІ з розмовами прокурорів – і що далі? Клопотання про відсторонення суддів було направлено мною у ВРП по рапорту прокурора САП, рапорт я сама запитала – матеріалів від НАБУ до сих пір у мене на столі немає. Коли ми говоримо про арешти, відправлення за грати людей із особливим статусом – а судді мають статус і суддівські гарантії – без матеріалів проваджень не можливо. Я не дозволю бєспрєдєла в цій країні, тому що потім якимось чином це може торкнутися кожного", - наголосила під час виступу у парламенті Ірина Венедіктова.

Окрім того, глава ОГП почала запевняти усіх присутніх, що "продавлювати" її неможливо "з будь-яких поверхів", залякувати, "шантажувати думкою в ЗМІ або мітингом чи фаєр-шоу – не проходило ще". Чиновниця також додала, що зараз виводить Офіс генпрокурора "з хайпового анабіозу" і переводить із соціальних мереж у реальну процесуальну роботу – і якщо будуть докази злочинів, допоможе відправити винних за ґрати.

Що важливо розуміти, нещодавно також український лідер Володимир Зеленський не захотів коментувати звинувачення проти суддів Окружного адміністративного суду Києва, але взяв їх до відома — таку відповідь надали представники його команди. Також в ОП звернули увагу на те, що Конституцією нашої країни встановлено чіткий поділ влади на законодавчу, виконавчу та судову.

Як повідомляв ONLINE.UA, скандально відомий суддя Павло Вовк залишиться на відведеній посаді —  так вирішила Вища рада правосуддя. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?