Він збирає ваші дані - РНБО озвучила важливе попередження усім українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Він збирає ваші дані - РНБО озвучила важливе попередження усім українцям

Він збирає ваші дані - РНБО озвучила важливе попередження усім українцям
Джерело:  online.ua

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк зробив важливе попередження усім українцям - він наголосив, що оновлена робота проксі в мобільному додатку "ВКонтакте" має на меті збір російськими спецслужбами даних про громадян України. За словами чиновниками, з моменту застосування санкцій ми бачимо періодичне поширення інформації про відновлення доступу до цієї соцмережі на території України навіть не зважаючи на нестабільну роботу проксі. В РНБО переконані, що цей додаток використовується російськими спецслужбами для збору даних про громадян України і всіх, у кого він встановлений. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

Сергій Демедюк звернув увагу на те, що активізація роботи російських соціальних мереж напередодні виборів може становити загрозу національній безпеці країни.

"Після застосування санкцій щодо соціальної мережі "ВКонтакте" фахівці українських правоохоронних органів вживають заходів до забезпечення реалізації санкційних обмежень. Водночас спецслужби РФ із використанням можливостей розробників програмного забезпечення шукають нові методи обходу санкцій. Зокрема нещодавно вчергове було оновлено роботу проксі в мобільному додатку та надано доступ до соцмережі "ВКонтакте" українським користувачам", - йдеться в повідомленні.

Представник РНБО звернув увагу на те, що активізація роботи додатку має на меті не надання користувачеві доступу до соціальної мережі без застосування додаткових сервісів для обходу санкцій, а збір даних українців та поширення дезінформації для впливу на громадську думку і маніпулювання нею.

Окрім того, наголошується, що фахівці Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО у співпраці з міжнародними колегами та партнерами активно працюють над заходами щодо реагування та блокування роботи мобільного додатку "ВКонтакте" на території нашої країни.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно секретар РНБО України Олексій Данілов звернувся до українців із терміновим попередженням — він заявив, якщо громадяни не будуть дотримуватися правил карантину, то до 25 жовтня кількість випадків зараження в Україні досягне 360 тисяч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?