YouTube запускає аналог TikTok - найцікавіші подробиці проєкту
Категорія
Технології
Дата публікації

YouTube запускає аналог TikTok - найцікавіші подробиці проєкту

YouTube запускає аналог TikTok - найцікавіші подробиці проєкту
Джерело:  online.ua

Відеохостинг YouTube робить усе можливе та навіть неможливе, щоб залишатися на хвилі популярності. Так, нещодавно офіційно стало відомо, що керівництво компанії вирішило запустити сервіс коротких відео YouTube Shorts, який стане аналогом популярного китайського додатку TikTok. За словами представників пресслужби YouTube, Shorts - це новий досвід короткоформатного відео для розробників і діячів мистецтва, які хочуть знімати короткі, але яскраві відео, не використовуючи нічого, окрім своїх мобільних телефонів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт компанії.

Варто звернути увагу на те, що новий сервіс, так само, як TikTok, дозволяє знімати 15-секундні відео, на які можна накладати музику прямо з великої бібліотеки YouTube. За попередніми даними, спочатку YouTube Shorts буде працювати тільки на платформі операційної системи Android, але в подальшому цей сервіс стане доступним і для користувачів операційної системи iOS.

Наразі відомо, що сервіс YouTube Shorts, який знаходиться ще на стадії ранньої бета-версії, тестується лише на території Індії. Як уже згадувалося раніше, влада цієї країни в кінці червня заблокували TikTok і ряд інших китайських додатків, поскаржившись на те, що вони "завдають шкоди суверенітету і цілісності" Індії, загрожують її безпеці і громадському порядку.

Не можна також не звернути увагу на те, що запуск YouTube Shorts відбувається на тлі гучного конфлікту між командою президента США ДональдаТрампа і TikTok. Очільник Білого дому ще в серпні підписав укази, які фактично забороняють TikTok на території Сполучених Штатів. Своє неочікуване рішення Трамп пояснив тим, що TikTok, за його словами, дозволяє складати профілі пересувань американських чиновників та стежити за американськими фірмами. Керівництво TikTok заперечує ці звинувачення і намагається оскаржити укази Трампа в суді.

Нагадаємо,що ще рік тому сервіс, аналогічний TikTok, запустила і соцмережа Instagram. Додаток отримало назву Reels.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Google приголомшила світ сміливими планами — її керівництво заявило про те, що  планує побудувати власне місто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?