На станції Академік Вернадський народилося перше тюленя - українцям пропонують вигадати ім'я
Категорія
Світ
Дата публікації

На станції Академік Вернадський народилося перше тюленя - українцям пропонують вигадати ім'я

На станції Академік Вернадський народилося перше тюленя - українцям пропонують вигадати ім'я
Джерело:  online.ua

14 вересня на острові Галіндез в Антарктиці, де знаходиться станція "Академік Вернадський", народилося перше тюленя виду Уедделла. Національний антарктичний науковий центр повідомляє, що це дівчинка - поки вона дуже налякана та тримається своєї матері. Усім українцям вже запропонували разом вигадати ім’я для малятка — для цього треба залишати коментар зі своєю пропозицією під постом в соціальній мережі Фейсбук. Наразі користувачі мережі найактивніше підтримують варіанти "Галя" та "Крижинка", передає ONLINE.UA.

Національний антарктичний науковий центр нагадує про те, що вагітність у самок тюленів Уедделла триває 10 місяців. Народження малят відбувається прямо на льоду.

"Кожна самка приносить по одному малюкові. Новонароджені тюленята зазвичай важать 25-30 кг, а в довжину – до 1,3 м, а коли стануть дорослими, мають важити біля 400 кг", -йдеться в повідомленні.

Варто також нагадати, що мати вигодовує малюка протягом 7-ми тижнів. Коли годування закінчується, молоді особини відправляються в воду і починають самостійне життя. Також зазначається, що живуть ці тюлені відносно довго — 20 років.

"Пропонуємо традиційно всі разом придумати ім’я для цієї маленької красуні. Свої пропозиції пишіть у коментарях до посту. Імя буде обиратися за лайками полярниками", - зазначає Національний антарктичний науковий центр.

Як відомо, "Академік Вернадський" — це єдина українська антарктична станція, яка знаходиться на мисі Марина острова Галіндез за 7 км від західного узбережжя Антарктичного півострова. Вона працює постійно і є метеорологічною та географічною обсерваторією. Головне призначення станції — проведення наукових досліджень в Антарктиді. Для виконання цього завдання підпорядкували всю життєдіяльність станції та Національного антарктичного наукового центру.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Антарктиді через аномально теплу зиму сталося несподіване явище — на континет, де зараз розпал зими, раптово повернулися пінгвіни. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?