Всі готові - Зеленський здивував заявою про Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Всі готові - Зеленський здивував заявою про Путіна

Всі готові - Зеленський здивував заявою про Путіна
Джерело:  online.ua

15 вересня глава держави Володимир Зеленський виступив з гучною заявою - він наголосив, що переговори лідерів "нормандської четвірки" можуть відбутися після ще однієї зустрічі їхніх радників. Про це український лідер повідомив у Відні під час спільного брифінгу з президентом Австрії. Окрім того, він звернув увагу на те, що 11 вересня відбулася зустріч радників лідерів "нормандської четвірки", без якої неможлива була зустріч лідерів. Президент України має надію, що впродовж 10 днів відбудеться ще одна зустріч радників. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"На цій зустрічі (11 вересня) домовленість головна: буде режим тиші, не буде пострілів. Ми не віримо, що не буде провокацій, але ми робимо все, щоб не було загиблих. Декілька питань там ще піднімалися. Ще на Мінській підгрупі підготували 20 нових ділянок для розмінування… і відкриття "КПВВ, і нових точок розведення. Є крок уперед в питанні доступу "Червоного хреста" на тимчасово окуповані території, про що говорили ще у нормандському форматі (лідери – ред.) у грудні (…)", - розповів український лідер.

За його словами,багато речей проговорили, питання підняли, однак наразі не вирішили, а повинні вирішити чи мати хоча б генеральні домовленості для того, щоб уже відбулася зустріч лідерів.

"Тому чи буде зустріч – не можу обіцяти, але, мені здається, упродовж 10 днів повинна бути, сподіваюся, ще одна зустріч радників, після якої повинна бути зустріч лідерів нормандської четвірки. Принаймні, всі лідери, наскільки мені відомо, підтверджують готовність до зустрічі", - наголосив Володимир Зеленський.

Окрім того, раніше український лідер заявив, що наша країна готова до російських військових навчань "Кавказ 2020", під час яких очільник Кремля Володимир Путін віддав наказ стягнути більше ста тисяч військових і сотні одиниць військової техніки до українських кордонів. Міноборони і Генштаб України вже проаналізували ризики можливого масштабного наступу РФ, яка, на переконання міжнародних фахівців, може спробувати захопити греблю в Херсонській області, яка не пропускає воду в окупований Крим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський зробив важливе попередження команді Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?