Південна Корея розробить бойові дрони на заміну солдатам - приголомшливі деталі
Категорія
Технології
Дата публікації

Південна Корея розробить бойові дрони на заміну солдатам - приголомшливі деталі

Південна Корея розробить бойові дрони на заміну солдатам - приголомшливі деталі
Джерело:  online.ua

Технологи Південної Кореї почали роботу над створенням нових безпілотних апаратів, які можуть отримати стрілкове озброєння. Передбачається, що такі дрони можуть у майбутньому хоча б частково замінити солдатів-людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Агентство оборонних замовлень (DAPA).

Згідно з оприлюдненими подробицями, упродовж наступних 10 років країна інвестує 2,3 мільярда доларів США у розробку нових дронів.

"Планується створити кілька видів дронів для виконання різних завдань — від розвідувальних до бойових", - інформує агентство.

Деякі з різновидів зможуть користуватися штурмовими гвинтівками, кулеметами й гранатометами.

Відповідні технології можуть стати доступними фахівцям вже у 2022 році, наступні роки використаються для розробки безпосередньо збройної платформи.

Для конструкторів Південної Кореї це не новий напрямок для роботи, торік розробники провели перші повітряні випробування гелікоптеру Night Intruder 600 VT - його створили на базі двомісного апарату. Наразі він може летіти горизонтально й висіти у повітрі.

Слід нагадати, що різноманітну безпілотну техніку вже використовують на реальних війнах. наприклад, повітряні сили Сполучених Штатах мають в активі тисячі безпілотників, деякі з них можуть користуватися ракетами та бомбами.

Як повідомляв ONLINE.UA, компанія SpaceX запланувала провести нові космічні випробування — новітній апарат Starship чекає нове навантаження. На цей раз прототип корабля піднімуть на висоту 18 кілометрів.

Тест стане важливим кроком перед першим орбітальним польотом, у керівництві компанії-розробника його планують провести вже наступного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?