Ще одна країна кинулася безсоромно захищати Путіна - усі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще одна країна кинулася безсоромно захищати Путіна - усі подробиці

Ще одна країна кинулася безсоромно захищати Путіна - усі подробиці
Джерело:  online.ua

Попри те, що чимало країн засудили команду російського президента Володимира Путіна після скандального отруєння його головного суперника Олексія Навального, знаходяться й ті, які кинулися захищати офіційну Моску від нових потужних санкцій міжнародної спільноти. Серед них - Австрія. Так, 15 вересня президент країни Александр ван дер Беллен неочікувано для всіх заявив, що питання отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та будівництво газопроводу "Північний потік-2" не можна пов’язувати. Що важливо розуміти, свою позицію він озвучив у Відні під час спільної пресконференції з українським лідером Володимиром Зеленським, інформує ONLINE.UA.

"Звичайно, замах на пана Навального не може пройти повз нас без коментарів. Європейське суспільство буде реагувати і дискутувати. Але я особисто, підкреслюю, я особисто, не бачу взаємозв’язку між "Північним потоком-2" та отруєнням Навального", - підкреслив Александр ван дер Беллен.

На його переконання, "Північний потік-2" є комерційним проєктом, який має політичний аспект. Президент Австрії також не забув нагадати про те, що "Газпром" понад 50 років постачає газ до Австрії.

"Ми розуміємо чутливість цього питання, але це комерційне питання між партнерами, які десятиріччями співпрацюють разом. І такий тип питань вирішується у Європі, а не у Вашингтоні", - наголосив політик.

Окрім того, він додав, що поки справа Навального не розслідувана до кінця, тому не варто робити передчасних висновків.

Як уже згадувалося раніше, лідерка ФРН Ангела Меркель звернула увагу на те, що планує погоджувати з європейськими партнерами будь-які дії проти Росії у зв'язку з отруєнням опозиціонера Олексія Навального. Також вона стверджує, що ще не ухвалила остаточного рішення про те, чи торкнуться будь-які дії проти Москви газопроводу "Північний потік-2".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький озвучив нове екстрене попередження міжнародній спільноті щодо "Півніного потоку-2" та планів Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?