ЄС готує нищівний удар по Кремлю - у команди Путіна почалася істерика
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС готує нищівний удар по Кремлю - у команди Путіна почалася істерика

ЄС готує нищівний удар по Кремлю - у команди Путіна почалася істерика
Джерело:  online.ua

15 вересня Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель під час засідання Європейської комісії виступив з неочікуваною пропозицією, яка вразила багатьох міжнародних гравців. Впливовий політик звернув увагу на те, що скандал з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального може спровокувати створення ще одного санкційного списку. За словами Борреля, його мають намір створити в Євросоюзі. Під санкції потраплятимуть ті, хто здійснюватиме порушення прав людини. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Режим санкцій Навального буде хорошим способом переслідувати людей, які порушили права людини... Це буде новий список. І в Євросоюзі його складатимуть за аналогією до "списку Магнітського", який свого часу запровадили в США щодо російських політиків та чиновників", - підкреслив Верховний представник ЄС.

Окрім того, наголошується, що це буде глобальний режим санкцій за порушення прав людини та гуманітарного права, який створюється в Євросоюзі. Варто звернути увагу на те, що рішення щодо його створення ще мають обговорити впливові європейські політики.

Команда очільника Кремля миттєво відреагувала на ймовірність створення "списку Навального". Попри те, що під санкції потраплятимуть особи, які порушили права людини, російські політики переконані, що він буде направлений проти них. Так, представник російського президента Олег Морозов назвав створення такого списку "політичною акцією, яка не має під собою ні правової, ні змістовної підстави".

Не можна не згадати про те, Жозеп Боррель не перший, хто заявив про можливість створення "списку Навального". Ідентичну пропозицію раніше озвучив оглядач The New York Times Брет Стівенс. Проте він наполегливо закликав внести у список лише тих осіб, хто може бути причетним до отруєння Навального.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російський опозиціонер Олексій Навальний 15 вересня неочікувано для всіх опублікував в Instagram свій перший допис після отруєння - він розповів, як наразі себе почуває та показав світлину з дружиною та сином.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?