За кілька тижнів - Трамп зробив хвалькувату заяву про коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

За кілька тижнів - Трамп зробив хвалькувату заяву про коронавірус

За кілька тижнів - Трамп зробив хвалькувату заяву про коронавірус
Джерело:  online.ua

Американські експерти знаходяться на фінальній стадії розробки вакцини проти коронавірусу COVID-19. Президент США Дональд Трамп вважає, що наразі це питання кількох наступних тижнів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Fox News.

За його словами, новітній препарат вже погодять найближчим часом.

"У нас буде вакцина за кілька тижнів. Це може статися за чотири тижні, можливо, за вісім", - наголосив Трамп.

Американська країна наближається до виборів президента - 3 листопада, тож чинний президент-республіканець не втратив можливості похвалити самого себе перед камерами. Він стверджує, що розробка вакцини — ледь не його особиста заслуга.

"Якби не я, в нас не було б вакцини упродовж кількох років... Це я прискорив процес разом з Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів", - додав Трамп.

Йдеться про перспективний проєкт компанії AstraZeneca, розробка її експертів наразі знаходиться на третьому етапі клінічних випробувань. У разі підтвердження безпеки та ефективності препарату, можна буде налагодити його масове виробництво.

Якщо хвалькуваті оголошення Трампа виправдаються, Сполучені Штати можуть стати першою країною, яка завершить розробку повноцінної вакцини.

Раніше про готовий препарат заявляли в Росії, однак проєкт Кремля розкрили та запатентували за підсумками двох етапів випробувань. Попри масове виробництво він фактично знаходиться на тому ж третьому етапі дослідження, на якому знаходяться інші перспективні розробки.

Як повідомляв ONLINE.UA, Трамп навмисне применшував загрозу, яку становить коронавірус COVID-19. З такою заявою виступив журналіст Боб Вудворт та звернув увагу на наявність аудіозапису.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?