Есмінець США екстрено направили у Чорне море - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Есмінець США екстрено направили у Чорне море - що сталося

Есмінець США екстрено направили у Чорне море - що сталося
Джерело:  online.ua

Есмінець з керованими ракетами класу "Арлі Берк" USS Roosevelt 15 вересня терміново направили в Чорне море для участі в операціях із забезпечення безпеки на морі спільно з союзниками і партнерами НАТО в регіоні. Варто звернути увагу на те, що це вже шостий візит корабля ВМС США в Чорне море з початку поточного року. Що важливо розуміти, останнім кораблем, який відвідав цей регіон, був USS Porter липні під час навчань Sea Breeze 2020. Окрім того, наголошується, що Roosevelt зосередиться на зміцненні регіональної морської стабільності, загальної готовності та військово-морського потенціалу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу 6-го флоту США.

"Roosevelt з нетерпінням чекав можливості відправитися в плавання по Чорному морю разом з нашими союзниками і партнерами по НАТО", - назвав очільник американського флоту Райан Кендалл.

Влада США має надію, що сперації корабля в Чорному морі зміцнять оперативну сумісність з союзниками і партнерами Альянсу і продемонструють колективну рішучість забезпечити безпеку Чорного моря в рамках операції "Атлантична рішучість".

Не можна не звернути увагу на те, що Roosevelt - один з чотирьох есмінців ВМС США, що базуються в Іспанії і призначені командувачем оперативною групою 65 на підтримку інтегрованої архітектури протиповітряної оборони Альнсу.

Варто нагадати, що 6-й флот США, штаб-квартира якого знаходиться в Неаполі, проводить повний спектр спільних і військово-морських операцій, часто спільно з союзниками і міжвідомчими партнерами, з метою просування національних інтересів США, забезпечення безпеки і стабільності в Європі та Африці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія регулярно влаштовує шокуючі витівки в небі, провокуючи країни НАТО на відповідь. На цей раз два російських Ту-124 вторглися в зону міжнародного повітряного простору, яку контролюють військові Великої Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?