ЦВК розкрила, коли хоче провести місцеві вибори на Донбасі - що варто знати
Категорія
Політика
Дата публікації

ЦВК розкрила, коли хоче провести місцеві вибори на Донбасі - що варто знати

ЦВК розкрила, коли хоче провести місцеві вибори на Донбасі - що варто знати
Джерело:  УНН

Місцеві вибори на Донбасі не відбудуться, оскільки регіон залишається розірваним через російське вторгнення. Центральна виборча комісія тим часом припустила проведення голосування, однак не одночасно з усією країною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.

За словами керівника ЦВК Олега Діденка, згідно з законодавством, місцеві вибори відбуваються лише у два можливі періоди на рік — це окремі місяці весни й осени.

"Перші вибори можна проводити двічі на рік: у жовтні та березні. Ми плануємо в майбутньому звертатись до відповідних військово-цивільних адміністрацій щодо безпекової ситуації на цих територіях. Як тільки будуть необхідні умови – вибори будуть призначені", - пояснив посадовець.

Раніше безпосередньо виборча комісія ухвалила постанову, яка визнала неможливість організації голосування на Донбасі.

Нагадаємо, проведення голосування з приводу місцевих виборів в ОРДЛО стало причиною дипломатичної суперечки нещодавно. Представники російського агресора на рівні Тристоронньої контактної групи фактично блокували ухвалення будь-яких рішень та висували вимоги — скасувати постанову Верховної Ради, що затверджувала вибори по всій країні, за винятком окупованих районів.

Українська сторона наголошувала. що питання не має відношення до мінських домовленостей, це внутрішня справа держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, Верховна Рада навряд чи збереться для обговорення змін у постанову про організацію місцевих виборів, вважає спікер Дмитро Разумков. Таким чином він прокоментував ідею на тлі нових переговорів представників "нормандської четвірки" у Берліні.

За його словами, жодних подібних документів не вносили на порядок денний поточного пленарного тижня, який триватиме з 15 до 18 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?