Чи зможе Путін врятувати Лукашенко - експерт приголомшив новим прогнозом
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи зможе Путін врятувати Лукашенко - експерт приголомшив новим прогнозом

Чи зможе Путін врятувати Лукашенко - експерт приголомшив новим прогнозом
Джерело:  24 канал

Військовій експерт Олександр Гольц звернув увагу на те, що 15 вересня в Білорусі стартували спільні навчання російських і білоруських підрозділів Збройних сил, які мають гучну назву "Слов'янське братерство". Наразі відомо, що на полігон "Брестський" вже прибули 300 російських десантників. Окрім того, зазначається, що загалом до навчання також долучилися 800 військовослужбовців з Білорусі. За словами фахівця, 300 військових з РФ ніяк не можуть вирішити проблеми Лукашенка і не зможуть суттєво вплинути на придушення білоруських протестів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

На переконання аналітика, якщо з суто теоретичної точки зору, то що можуть зробити 300 російських десантників – це захопити якийсь аеродром, як це було в "Слатіні", і забезпечити висадку головних сил.

"Однак зазначу, що зараз така ситуація, що Лукашенко всіляко закликає військових на свою територію. Тому необхідності в такому захопленні аеродрому немає зовсім", – підкреслив Олександр Гольц.

Нагадаємо, що в ніч на 12 червня 1999 року трапився інцидент між військовими силами НАТО та зведеним батальйоном повітрянодесантних військ ЗС Росії в Міжнародному аеропорту міста Приштини. Саме тоді війська РФ зайняли аеропорт та перейняли контроль над летовищем, випередивши миротворчі сили НАТО. Вночі загін ПДВ на кількох БТР і автомашинах висунувся в бік кордону Боснії та Югославії. Колона ПДВ Росії без проблем перетнула кордон. До цього моменту командування НАТО не знало про початок марш-кидку російських десантників на Приштину. В результаті, після напруженого протистояння, все вирішилось мирним шляхом.

На думку Гольца, ці навчання мають символічний характер, а не суттєвий. Згідно з армійськими термінами, це полкові навчання. Відтак вони не можуть налякати жодні сусідні країни. За словами експерта, саме це місце проведення обрали, оскільки під Брестом розташований полігон 38 бригади спецпризначення Білорусії, який і приймає російських гостей.

"Не думаю, що це було для залякування. Аби це робити, потрібно зібрати більш суттєві сили та засоби", - підкреслив Гольц.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, чому Лукашенко насправді зустрічався з Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?