Є чіткий план - Аваков звернувся до українців з терміновим попередженням
Категорія
Політика
Дата публікації

Є чіткий план - Аваков звернувся до українців з терміновим попередженням

Є чіткий план - Аваков звернувся до українців з терміновим попередженням
Джерело:  online.ua

Міністерство внутрішніх справ України та Рада національної безпеки та оборони зібрали координаційний штаб для обговорення ситуації з місцевими виборами. Арсен Аваков та Олексій Данілов відзначилися жорсткими заявами під час зібрань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомств.

За словами міністра внутрішніх справ, правоохоронні органи жорстко реагуватимуть на будь-які спроби порушити виборче законодавство.

"Я хочу звернутися до усіх учасників виборчого процесу із закликом суворо дотримуватися закону, не порушувати правила агітації, не вдаватися до незаконних схем та оборудок, не розхитувати ситуацію на своїх округах. В МВС України достатньо сил, засобів та мотивації для контролю передвиборчого процесу. У нас є чіткий план дії із врахуванням всіх можливих викликів цього виборчого процесу. Він, як і попередні президентські та парламентські вибори, має пройти в правовій площині", - наголосив Аваков.

Водночас Данілов нагадав — чесність та прозорість виборів це критерії оцінки сьогоденної України з боку закордонних партнерів — Євросоюзу та країн НАТО. Для подальшого шляху на Захід країні необхідно відповідати певним критеріям.

"Звертаю увагу на новий адмінустрій і питання виборів в ОТГ, що відкриває доступ до розпорядження землею. І дуже багато кандидатів і політичних сил йтимуть на вибори з цих міркувань. Що стосується підрахунку голосів то він буде вкрай складним та важливим. Що стосується голосування військовослужбовців та правоохоронців, які будуть забезпечувати публічний порядок під час виборів, наше завдання дати можливість їм також проголосувати", - резюмував секретар.

Нагадаємо, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, місцеві вибори на Донбасі не відбудуться, оскільки регіон залишається розірваним через російське вторгнення. Центральна виборча комісія тим часом припустила проведення голосування, однак не одночасно з усією країною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?