Лукашенко хоче домовитися із Зеленським - Білорусь зважилася на неочікуваний крок
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко хоче домовитися із Зеленським - Білорусь зважилася на неочікуваний крок

Лукашенко хоче домовитися із Зеленським - Білорусь зважилася на неочікуваний крок
Джерело:  online.ua

Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, наказав своєму уряду зв'язатися з командою українського лідера Володимира Зеленського і домовитися про надання зеленого коридору для хасидів. Варто звернути увагу на те, що 14 вересня сотні хасидів робили все можливе, аби потрапити в Україну з Білорусі - після цього на кордон прибув сам очільник ДПСУ Сергій Дейнеко. Він доповів главі держави Володимиру Зеленському, що прикордонники очікують ще більше 3 тисяч паломників, які прибуватимуть на ділянку українського кордону з Білоруссю. Усю цю інформацію, а також наміри Лукашенко підтвредила його речниця Наталія Ейсмонт. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Белта".

"Білорусь готова забезпечити транспорт. Наприклад, автобуси, на яких паломники будуть доставлені до пункту призначення (українських святинь) і назад, а потім в аеропорт для відправлення на Батьківщину. Всі ці функції наша країна готова взяти на себе і, звичайно, організувати процес максимально безпечно, в тому числі для того, щоб на ситуацію з захворюваністю на COVID це ніяк не вплинуло", - заявила речниця Лукашенко.

Варто зазначити, що напередодні Міністерство закордонних справ України звернулося до офіційного Мінська з клопотанням не здійснювати оформлення на виїзд до України осіб, які не підпадають під категорію винятків з постанови Кабміну, що забороняє в'їзд на територію України іноземців.

 Що важливо розуміти, ще 25 серпня на нараді під головуванням українського лідера Володимира Зеленського ухвалили рішення про обмеження паломництва хасидів до Умані для святкування Рош га-Шана. Однак уже у ніч на 28 серпня місцеві жителі Умані викликали поліцію і не пропускали хасидів у район паломництва, де розташоване поховання цадика Нахмана. 4 вересня стало відомо, що коронавірус діагностували у 6 паломників-хасидів, які приїхали в Умань до введення заборони на в'їзд в Україну іноземців.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, раніше влада Ізраїлю підтвердила готовність направлення 6 представників ізраїльської поліції  для надання допомоги українським колегам під час святкування Рош га-Шана в Умані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?