Путін різко змінив позицію по Донбасу - в команді Зеленського жорстко відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін різко змінив позицію по Донбасу - в команді Зеленського жорстко відреагували

Путін різко змінив позицію по Донбасу - в команді Зеленського жорстко відреагували
Джерело:  online.ua

У команді українського лідера Володимира Зеленського готуються до зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", яка повинна відбутися після ще однієї зустрічі їх радників. Про це напередодні заявив український лідер. Але в Кремлі зайняли категоричну позицію і звинуватили Зеленського у брехні. Заступник глави російського МЗС Андрія Руденко заявив, що команда російського президента Володимира Путіна не бачить підстав для нормандських переговорів і про це, за його словами, на нормандської зустрічі радників в Берліні чітко заявив заступник глави адміністрації президента РФ і куратор окупованого Донбасу Дмитро Козак. У МЗС України жорстко відреагували на те, що Путін знову змінив позицію по Донбасу. У дипвідомстві України вимагають від Кремля негайних пояснень, так як в заяві Руденко пролунав чіткий сигнал того, що Путін принципово не зацікавлений в проведенні саміту лідерів нормандської четвірки, а значить і у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС України.

У відомстві пояснили слова Зеленського про нормандські переговори. Там підкреслили, що український лідер не називав конкретних термінів і дат цієї зустрічі, а говорив "про принципову готовність їх учасників зустрітися".

"Звичайно, Україна, як і інші учасники Нормандського формату, зацікавлена в тому, щоб наступна зустріч глав держав і урядів N4 підтвердила виконання домовленостей Паризького саміту в нормандському форматі (9.12.2019) і була максимально результативною з точки зору досягнення подальшого прогресу в мирному врегулюванні міжнародного збройного конфлікту на Донбасі", - пояснили в МЗС позицію офіційного Києва.

У відомстві вважають, що "недостатньо дипломатичний і кілька емоційний коментар" заступника міністра закордонних справ РФ вимагає додаткових роз'яснень позиції російської сторони як учасникам нормандського формату, так і міжнародній спільноті.

"Якщо заява Андрія Руденка є чітким сигналом, що Кремль принципово не зацікавлений в проведенні саміту лідерів N4, це ставить під сумнів налаштованість Російської Федерації врегулювати конфлікт. Очевидно, що сьогоднішній недостатньо дипломатичний і кілька емоційний коментар заступника міністра закордонних справ РФ вимагає додаткових роз'яснень позиції російської боку як учасникам Нормандського формату, так і міжнародній спільноті", - підкреслили в МЗС.

Важливо відзначити, що напередодні Зеленський у Відні під час спільного брифінгу з президентом Австрії заявив, що переговори лідерів "нормандської четвірки" можуть відбутися після ще однієї зустрічі їх радників. Президент України сподівається, що ця зустріч радників відбудеться в найближчі 10 днів.

"Я скажу, що це неправда. І на переговорах радників і політрадників в Берліні минулої п'ятниці Дмитро Миколайович Козак чітко сказав, що підстав для проведення нового саміту поки немає", - відповів заступник глави російського МЗС Андрія Руденка на слова Зеленського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на попередніх переговорах радників лідерів країн нормандської четвірки Кремль зайняв жорстку позицію. У команді Путіна продовжили наполягати на проведенні місцевих виборів в ОРДЛО і навіть заявили, що офіційний Київ погодився переглянути постанову Верховної Ради. У Зеленського це спростували, наголосивши, що що ніхто нікому нічого не обіцяв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?