РНБО озвучила екстрене попередження усім українцям - у чому річ
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО озвучила екстрене попередження усім українцям - у чому річ

РНБО озвучила екстрене попередження усім українцям - у чому річ
Джерело:  online.ua

15 липня український парламент ухвалив постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року. Згідно з нею, місцеві вибори відбудуться по всій Україні, за винятком окупованих територій Криму, Донецької і Луганської областей. Лише 16 вересня очільник РНБО Олексій Данілов зробив важливе попередження усім українським громадянам - він звернув увагу на те, що підрахунок голосів на місцевих виборах у жовтні буде вкрай складним та важливим. Що цікаво, ще 27 серпня Данілов попереджав: якщо громадяни не будуть дотримуватися правил карантину, до 25 жовтня кількість випадків зараження в Україні досягне 360 тисяч. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Міністерства внутрішніх справ.

"Перш за все, я хотів звернути увагу, що членство в ЄС та НАТО визначено нормами Конституції України, але щоб ми змогли отримати членство в цих евроатлантичних структурах, ми маємо відповідати певним критеріям, одним із яких є демократичні, вільні вибори, які визнаються всіма. Звертаю увагу на новий адмінустрій і питання виборів в ОТГ, що відкриває доступ до розпорядження землею. І дуже багато кандидатів і політичних сил йтимуть на вибори з цих міркувань. Що стосується підрахунку голосів, то він буде вкрай складним та важливим. Що стосується голосування військовослужбовців та правоохоронців, які будуть забезпечувати публічний порядок під час виборів, наше завдання дати можливість їм також проголосувати", - наголосив Олексій Данілов.

Окрім того, очільник РНБО звернув увагу на те, що ці вибори мають бути демократичними, вільними, які визнає уся міжнародна спільнота. Також, за словами посадовця, після проведеного за допомогою програмно-апаратного комплексу "СОТА" моніторингу можна спрогнозувати суттєве зростання кількості нових випадків інфікування, якщо громадяни не дотримуватимуться правил карантину.

"Станом на 25 жовтня, за песимістичним сценарієм, ми будемо мати 360 тис. випадків зараження, і ми маємо бути до цього готові", — заявив секретар РНБО.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно в РНБО застерегли українців від використання мобільного додатку "ВКонтакте" та пояснили, що з ним не так.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?