Це серйозний виклик: Зеленський вимагає, щоб Євросоюз схаменувся й змінив рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Це серйозний виклик: Зеленський вимагає, щоб Євросоюз схаменувся й змінив рішення

Це серйозний виклик: Зеленський вимагає, щоб Євросоюз схаменувся й змінив рішення
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський звернувся до влади Європейського Союзу з потужним закликом під час спільного брифінгу з канцлером Австрії Себастьяном Курцом. Український лідер вкотре звернув увагу на те, що газопровід "Північний потік-2" є викликом не тільки для України, а й для енергетичної безпеки всієї Європи. За словами президента України, у нього з владою Австрії різні погляди на ситуацію навколо будівництва скандального газопроводу, однак Володимир Зеленський все одно закликав ЄС подивитися правді у вічі, поки ще не пізно. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Я розумію всі складнощі, всі інвестиції, я це відверто говорив. Як Себастьян зараз говорить, я розумію, що є і компанії, і податки. Але при всьому цьому я розумію, які є серйозні виклики через Nord Stream 2. І це не тільки енергетична безпека України, я поділився детально з Себастьяном, це буде питання енергетичної безпеки всієї Європи", - підкреслив український лідер.

На переконання Володимира Зеленського, Австрія могла б приділити питанню "Північного потоку-2" трохи більше уваги і подивитися на це питання з позиції України. Після цього Себастьян Курц звернув увагу на те, що офіційні Відень та Київ "під різними кутами" розглядають питання будівництва "Північного потоку-2".

"Тому що ми вважаємо, що диверсифікація в економіці - це завжди позитивний фактор.Ми з паном президентом у нашій особистій розмові це питання трохи з'ясували. Я вважаю, що між друзями важливо відкрито говорити на будь-які теми, навіть якщо ви дотримуєтеся протилежних або зовсім різних поглядів", - зазначив Себастьян Курц.

Що важливо розуміти, нещодавно президент Австрії Александр Ван дер Беллен наголосив, що Австрія не хоче пов'язувати отруєння Олексія Навального із блокуванням "Північного потоку-2".

"Північний потік-2" - це комерційний проект. До Австрії "Газпром" більше ніж 50 років постачає газ, й у нас був дуже хороший досвід співпраці з ними. І це питання абсолютно комерційне, у якого є, звісно, політичний аспект, що стосується плати за транзит газу через Україну", - заявив політик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  у Німеччині є шість способів зупинити Північний потік-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?