ЄСПЛ покарав Росію за незаконне вилучення землі - резонансні подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄСПЛ покарав Росію за незаконне вилучення землі - резонансні подробиці

ЄСПЛ покарав Росію за незаконне вилучення землі - резонансні подробиці
Джерело:  online.ua

Олімпіада в 2014 році, яка проходила на території Росії, в Сочі, закінчилася не тільки гучним допінговим скандалом. Напередодні Європейський суд з прав людини поставив крапку в ще одному резонансному інциденті. Як виявилося, російська влада за кілька років до проведення спортивного заходу почала незаконно вилучати у місцевих жителів землю, щоб побудувати п'ятизірковий готель для членів Олімпійського комітету. Тоді було переселено тисячі людей. Однією з них стала Ніна Бєлова, у якій Росимущество відсудило земельну ділянку - Верховний суд Росії ухвалив, що Бєлова недобросовісно придбала землю, і анулював право власності. У зв'язку з цими свавільними діями російської влади росіянка звернулася до ЄСПЛ. Напередодні суд виніс рішення - він зобов'язав Росію виплатити їй 5,2 тисячі євро. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу суду.

У рішенні ЄСПЛ йдеться, що Бєлова просила ЄСПЛ визнати незаконним вилучення землі і скаржилася на порушене право на справедливий розгляд, так як справу Верховний суд РФ розглядав за її відсутністі. В Європейському суді з прав людини визнали порушення права Бєлової на справедливий суд і ухвалили виплатити жінці компенсацію моральної шкоди.

Як відомо, російська влада перед Олімпіадою 2014 в Сочі не залишили вибору місцевим жителям. Їм запропонували компенсацію за земельні ділянки, які не відповідали ринковій вартості землі. Місцеві жителі не вірили в те, що це необхідно для проведення Олімпіади. Тим більше, що під "олімпійські потреби" вилучали землі, розташована досить далеко від майбутніх спортивних об'єктів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міжнародний олімпійський комітет назавжди позбавив права на участь в Олімпіаді ще 11 російських спортсменів. Двоє з них також були позбавлені медалей, завойованих на Олімпіаді в 2014 році в Сочі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?