На міжнародній арені спалахнув новий конфлікт через Україну та Крим
Категорія
Світ
Дата публікації

На міжнародній арені спалахнув новий конфлікт через Україну та Крим

На міжнародній арені спалахнув новий конфлікт через Україну та Крим
Джерело:  online.ua

13 вересня російська влада провела на території окупованого Криму так звані "місцеві вибори". На це безсоромне рішення команди президента РФ Володимира Путіна уже відреагували у Володимира Зеленського — у Києві звернули увагу на те, що відсутність поваги українського законодавства та норм міжнародного права є візитівкою РФ. Окрім того, постійний представник президента України у Криму Антон Кориневич назвав так звані "регіональні та місцеві вибори" в окупованому Криму продовженням порушень Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України. Варто зазначити, що за Україну також заступилася Польща, яка вирішила поставити на місце команду Путіна. Офіційна Варшава публічно заявила про невизнання російських місцевих виборів, проведених в окупованому Криму та Севастополі 13 вересня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС Польщі.

"Вибори губернатора Севастополя були незаконими, як і голосування за представників так званих державної ради "Республіки Крим", так званої місцевої ради Сімферополя… Ця позиція випливає із безпосередніх зобов’язань Польщі як члена ООН", - сказано в повідомленні.

Польська влада вкотре нагадала про те, що згідно з резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 27 березня 2014 року анексія Криму Російською Федерацією визнана порушенням міжнародного права. Окрім того, офіційна Варшага згадалапро систематичні порушення владою РФ прав людини, особливо щодо кримських татар.

"Ми закликаємо до міжнародної солідарності для протидії цим діям Російської Федерації на анексованому півострові... Польща продовжить підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України", - наголошується в повідомленні.

Окрім того, вказано, що МЗС Польщі підтримує заяву Європейської служби зовнішніх справ, у якій також йдеться про невизнання виборів в окупованому Криму.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  окупаційна влада Криму накинулася із звинуваченнями на офіційний Київ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?