Глава Міноборони Росії екстрено приїхав до Білорусі - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Міноборони Росії екстрено приїхав до Білорусі - що відбувається

Глава Міноборони Росії екстрено приїхав до Білорусі - що відбувається
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін, незважаючи на неодноразові твердження про невтручання Росії у внутрішні справи інших країн, вирішив відправити військових в Білорусь, а слідом за ними військову делегацію на чолі з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. 16 вересня в Мінську Шойгу буде обговорювати з білоруськими колегами питання двостороннього військового співробітництва. Важливо відзначити, що візит Шойгу в Білорусь відбувся буквально через день після переговорів російського президента Володимира Путіна і Олександра Лукашенка в Сочі, після якої глава Кремля наказав проводити щомісячні військові навчання на територіях Росії та Білорусі. Навіщо Путін направив до Білорусі військову делегацію з главою Міноборони, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу білоруського оборонного відомства.

"16 вересня в місто Мінськ для обговорення питань двостороннього військового співробітництва Білорусі та Росії прибула з робочим візитом російська військова делегація на чолі з Міністром оборони Російської Федерації генералом армії Сергієм Шойгу", - йдеться в повідомленні Міноборони Білорусі.

Важливо відзначити, що зараз в Білорусі проходять спільні російсько-білоруські навчання "Слов'янське братство - 2020". Напередодні для участі в маневрах туди перекинули підрозділи 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії ВДВ РФ. Крім них в Білорусь направили близько 300 військовослужбовців і близько 70 одиниць бойової та спеціальної техніки. Більш того, 12 жовтня російські військові братимуть участь у других за місяць навчаннях в Білорусі під назвою "Непорушне братство - 2020". Крім російських і білоруських військових, на них з'їдуться представники збройних сил Вірменії, Казахстану, Киргизстану та Таджикистану - всі ці держави є членами Організації договору про колективну безпеку.

Нагадаємо, за підсумками переговорів з Лукашенком в Сочі Путін вирішив виділити йому кредит на 1,5 млрд доларів для політичної підтримки. У білоруської опозиції є багато питань з приводу цих грошей, так як вони йдуть не на щось вкрай необхідне для країни, на лікарні, чи щось інше, а на розгони, арешти, на екіпіровку для ОМОНу, а значить, на військові дії проти населення країни .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що опозиція Білорусі виступила з несподіваною заявою про військову допомогу Росії - Світлана Тихановська не бачить загрози військового вторгнення РФ до Білорусі. Вона переконана, що Путін не стане вводити російські війська, так як росіяни цього не зрозуміють.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?