Я хотів вбити його - Трамп шокував світ скандальним зізнанням
Категорія
Політика
Дата публікації

Я хотів вбити його - Трамп шокував світ скандальним зізнанням

Я хотів вбити його - Трамп шокував світ скандальним зізнанням
Джерело:  online.ua

Ще 2 роки тому міжнародну спільноту шокувала книга "Страх" журналіста Боба Будворда, члена редколегії The Washingtom Post. Як уже згадувалося раніше, у ній йшлося про те, що очільник Білого дому Дональд Трамп у 2017 році після хімічної атаки Башара Асада проти цивільних громадян вимагав від Пентагону ліквідувати його. Однак тоді американський лідер на запитання журналістів про достовірність цієї інформації упевнено відповідав, що убивство Асада "ніколи навіть не обговорювалося". Проте лише зараз, у вересні 2020 року, президент США зважився на шокуюче зізнання.  Дональд Трамп розповів, що хотів "прибрати" президента Сирії Башара аль-Асада 3 роки тому, однак його відмовили від цієї ідеї. З такою гучною заявою політик виступив 15 вересня у програмі "Fox and Friends" на телеканалі Foxnews, передає ONLINE.UA.

Очільник Білого дому зізнався, що у 2017 році готувався план з ліквідації президента Сирії Башара аль-Асада і він (Трамп) схвалював його, але тодішній міністр оборони Джеймс Меттіс виступив проти. Варто звернути увагу на те, що заява президента пролунала у контексті загальної критики на адерсу Меттіса.

"Я б скоріше "прибрав" його. Усе було готово. Меттіс не захотів цього робити. Меттіс був дуже переоціненим генералом", - поскаржився американський лідер, однак потім додав, що наразі не шкодує про рішення не чіпати Асада.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно також спалахнув скандал після того, як стало відомо, що Дональд Трамп насправді думає про Україну. Його колишній радник Джон Болтон оприлюднив уривки, які підтверджують, що очільник Білого дому погано відгукувався про Україну після початку скандалу з імпічментом.

"Не хочу мати геть нічого спільного з Україною... Вони, бл*, напали на мене. Я не можу зрозуміти, чому... Вони намагалися "зробити" мене. Вони корумповані. Я з ними, бл*, не матиму справи", — наводить Болтон слова Трампа у своїй книзі.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  Трамп навмисне применшував загрозу, яку становить коронавірус  COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?