Це може покращити відносини з Путіним - ЄС несподівано кинувся захищати Кремль
Категорія
Політика
Дата публікації

Це може покращити відносини з Путіним - ЄС несподівано кинувся захищати Кремль

Це може покращити відносини з Путіним - ЄС несподівано кинувся захищати Кремль
Джерело:  online.ua

Після останніх резонансних подій, пов'язаних з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального, влада Європейського Союзу почала погрожувати офіційній Москві пекельними санкціями. Ба більше, в ЄС навіть заговорили про те, що готові зупинити будівництво "Північного потоку-2", якщо РФ не припинить свої провокації. Одак ці погрози не лунали надто довго. Вже 16 вересня очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн приголомшила новою неочікуваною заявою - вона почала стверджувати, що побудова газопроводу "Північний потік-2" здатна змінити поведінку Росії і покращити відносини між ЄС та командою очільника Кремля Володимира Путіна. Своюпозицію вона озвучила у зверненні "Про стан Союзу", з яким щороку виступають глави комісії в Європейському парламенті, передає ONLINE.UA.

"Для тих хто виступає за тісні стосунки з Росією я скажу, що отруєння Олексія Навального покращеною версією нервового агента – це не одиничний інцидент" - заявила фон дер Ляєн.

Політикиня звернула увагу на те, що цю модель поведінки РФ вже можна було спостерігати в Грузії, в Україні, у Сирії і в Солсбері, а також у процесі втручання у вибори по всьому світу.

"Ця модель поведінки лишається незмінною і жоден газопровід її не змінить" - додала фон дер Ляєн, чим спровокувала бурхливі оплески членів Європарламенту.

Не можна також не згадати про те, що 15 вересня президент Австрії Александр ван дер Беллен почав публічно стверджувати, що питання отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та будівництво газопроводу "Північний потік-2" не можна пов’язувати. Що цікаво, свою позицію він озвучив у присутності українського лідера Володимира Зеленського - останній намагався переконати свого колегу, однак марно.

Також нещодавно лідерка ФРН Ангела Меркель офіційно повідомила, що планує погоджувати з європейськими партнерами будь-які дії проти Росії у зв'язку з отруєнням Навального. Політикиня зізналася, що поки не ухвалила остаточного рішення про те, чи торкнуться будь-які дії проти Москви газопроводу "Північний потік-2".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський озвучив екстрене попередження владі ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?