Команда Меркель намагалася підкупити Трампа, щоб допомогти Путіну - сенсаційні дані
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Меркель намагалася підкупити Трампа, щоб допомогти Путіну - сенсаційні дані

Команда Меркель намагалася підкупити Трампа, щоб допомогти Путіну - сенсаційні дані
Джерело:  online.ua

Німецьким журналістам нещодавно вдалося дізнатися сенсаційну інформацію - виявилося, що нещодавно команда канцлерки ФРН Ангели Меркель пропонувала очільнику Білого дому Дональду Трампу угоду на мільярд євро в обмін на зміну Вашингтоном своєї позиції щодо "Північного потоку – 2". Варто звернути увагу на те, що пропозиція надійшла до Вашингтона 7 серпня, тобто до інциденту з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального і появи закликів зупинити будівництво газопроводу. Такими шокуючими даними поділилася німецька газета Zeit з посиланням на письмову пропозицію міністра фінансів Німеччини Олафа Шольца його американському колезі Стівену Мнучіну, інформує ONLINE.UA.

За попередніми даними, ця пропозиція передбачала фінансування Німеччиною двох спеціальних терміналів для імпорту американського скрапленого газу. Як уже згадувалося раніше, американські компанії хочуть експортувати газ до ФРН через термінали в портах Брунсбюттель і Вільгельмсгафен.

"У письмовій пропозиції федеральний уряд пообіцяв "значно збільшити державну підтримку будівництва" терміналів, виділивши до 1 мільярда євро. Однак в обмін на це уряд вимагав від США далекосяжних поступок. В письмовій пропозиції команди Меркель йшлося, що натомість США дозволять безперешкодно завершити будівництво та експлуатацію "Північного потоку-2", - сказано в повідомленні видання.

Як відомо, декілька місяців тому уряд США пригрозив покарати компанії, що беруть участь у будівництві "Північного потоку-2". Під загрозою американських санкцій опинилися порт Зассніц на Рюгені і його мер. Варто зазначити, що вже 24 і 25 вересня очільники країн ЄС обговорять майбутнє трубопроводу на своїй зустрічі на саміті в Брюсселі. Варто звернути увагу на те, що проєкт оборонного бюджету США передбачає посилення санкцій проти "Північного потоку-2". Зокрема, нові санкції торкнуться компаній, які будуть сприяти продажу, оренді або наданню суден для прокладки "Північного потоку-2".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Австрії Александр ван дер Беллен почав стверджувати, що питання отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та будівництво газопроводу "Північний потік-2" не можна пов’язувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?