Україна готує новий вкрай неприємний сюрприз для Росії - усі деталі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна готує новий вкрай неприємний сюрприз для Росії - усі деталі

Україна готує новий вкрай неприємний сюрприз для Росії - усі деталі
Джерело:  online.ua

Україна робить все можливе, аби зупинити агресію РФ та покращити економічну ситуацію в країні.  Так, 15 вересня заступник міністра економіки Тарас Висоцький за підсумками засідання робочої групи з розвитку картоплярства повідомив українцям, що з метою підтримки української переробки картоплі Мінекономіки планує запровадити заборону імпорту картоплі з Росії. Чиновник звернув увагу на те, що серед інструментів, які будуть застосовані для підтримки вітчизняної переробки картоплі, - заборона імпорту картоплі з РФ, консультації фітосанітарної служби, запровадження державної підтримки переробки. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис Висоцького у Фейсбук.

Окрім того, наголошується, що чиновник провів щомісячний дзвінок з профільними асоціаціями та компетентними органами у сфері насінництва та взяв участь в дзвінку з представниками Кабінету міністрів та міжнародними партнерами щодо статусу реалізації земельної реформи.

"Прийняття законодавчих ініціатив "земельного пакету" та відповідних постанов КМУ на їх виконання, запровадження прозорого земельного моніторингу та національна інформаційна компанія - пріоритети на наступні декілька місяців", - наголосив Тарас Висоцький.

Варто також нагадати про те, що Європейський Союз збентежений текстами проєктів постанови Кабміну і закону України стосовно обмежень щодо імпортної машинобудівельної продукції у системі публічних закупівель. Про це йдеться у листі очільника представництва Європейського Союзу Матті Маасікаса до спікера ВРУ Дмитра Разумкова та глави КМУ Дениса Шмигаля. Варто звернути увагу на те, що лист Маасікаса стосується проєкту постанови Кабміну "Деякі питання реалізації пілотного проєкту зі здійснення закупівель техніки галузі машинобудування з підтвердженим ступенем локалізації виробництва" від 11 червня цього року і проєкту закону про внесення змін до закону України "Про публічні закупівлі" щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в ЄС пояснили, чому критикують нове рішення офіційного Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?