Негайно припиніть - в Кремлі висунули нахабний ультиматум Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Негайно припиніть - в Кремлі висунули нахабний ультиматум Євросоюзу

Негайно припиніть - в Кремлі висунули нахабний ультиматум Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини і Євросоюзу не вирішується нанести удар по російському президенту Володимиру Путіну у відповідь на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального бойовою отрутою типу "Новачок", за яким може стояти Кремль. Але в той же час попереджає, що якщо офіційна Москва не доведе свою непричетність до цього жахливого злочину, то жорсткі санкції можуть бути саме щодо цього проекту. У Кремлі обурені позицій Євросоюзу. Речник російського президента Дмитро Пєсков вимагає негайно припинити згадувати газопровід в контексті будь-якої політизації. Він в черговий раз підкреслив, що Північний потік 2 - це комерційний проект, який економічно цікавий як Російської Федерації, так і країнам Євросоюзу, в першу чергу Німеччині, передає ONLINE.UA.

"Ми категорично не згодні з заявою про типову поведінку Росії. Вона говорить про ангажованість або про нерозуміння реальних подій. Потрібно негайно припинити згадувати Північний потік 2 в контексті будь-якої політизації", - заявив Пєсков.

Таким чином спікер Кремля відповів на заяву очільниці Єврокомісії Урсули фон дер Ляйен про те, що "ніякої газопровід не змінить" поведінку Росії. Вона звернула увагу на те, що цю модель поведінки РФ вже можна було спостерігати в Грузії, в Україні, в Сирії і в британському Солсбері, а також в процесі втручання у вибори по всьому світу. Тим самим політикиня підкреслила, що будь-яке рішення ЄС щодо "Північного потоку-2" не змінить позицію Путіна на міжнародній арені.

Важливо додати, що в уряді Німеччини досі пропонували не пов'язувати між собою справу Навального і будівництво газопроводу, і лише після того як військові токсикологи ФРН повідомили, що Навальний був отруєний речовиною групи "Новачок", позиція Берліна стала жорсткішою. Глава МЗС ФРН Гайко Маас вже визнав, що загроза зупинити проект існує, а канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтвердила його слова.

Нагадаємо, 2 вересня німецька влада заявили, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Німеччині знайшли шість варіантів, як заблокувати російський Північний потік-2 у відповідь на отруєння Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?