Лукашенко оголосив війну Гаррі Поттеру: білорусів розсмішило абсурдне рішення влади
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Лукашенко оголосив війну Гаррі Поттеру: білорусів розсмішило абсурдне рішення влади

Лукашенко оголосив війну Гаррі Поттеру: білорусів розсмішило абсурдне рішення влади
Джерело:  online.ua

Команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка не втомлюється дивувати світ та своїх громадян дивними та неоднозначними рішеннями - цього разу офіційний Мінськ вирішив "оголосити війну" найвідомішому чаклуну - Гаррі Поттеру. Зазначається, що у білоруському видавництві "Янушкевич" виходить книга Джоан Роулінг "Гаррі Поттер і таємна кімната", однак білоруські митники наразі не пропустили наклад роману через кордон. Вони вимагають від видавців довести, що у "Гаррі Поттері" немає закликів до повалення чинної влади. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на TUT.BY.

Варто звернути увагу на те, що видавництво "Янушкевич" справді готує довідку для білоруських митників. У ній фахівці коротко розкриють сюжет книги, а також аргументуватимуть, чому роман відомий у світі. 
Попри такі абсурдні умови випуску книги, видавці налаштовані оптимістично. Вони планують, що продаж "Гаррі Поттера і таємної кімнати" стартує 26 вересня у книгарні "Світоч".

Тим часом білоруси уже кинулися активно коментувати нову абсурдну вимогу команди Олександра Лукашенка.

"Лукашенко оголосив війну Гаррі Поттеру - ми були готові до всього, але не до цього; розбудіть мене, коли це все закінчиться; А чому не сама Роулінг має присягнути, що не писала про Лукашенка? Було б ще епічніше; Добре, що "1984" Орвелла встигли вивезти з країни; Може, Волдеморт – це таємне прізвище Лукашенка?; В оригіналі було "Гаррі Поттер і таємниця Овального кабінету"; Гаррі переміг Волдеморта, але попереду ще битва з батькою; це ж треба було до такого додуматися; хочеться плакати та сміятися одночасно; а ви помітили, як Коля Лукашенко схожий на Драко Малфоя? Гадаю, все це не просто так", - коментують новину користувачі мережі.

Що цікаво, у державному митному комітеті Білорусі заперечують інформацію, що вони нібито просили перевірити "Гаррі Поттера". Однак видавці від своїх слів не відмовляються. Варто нагадати, що перша частина серії про юного чарівника "Гаррі Поттер і філософський камінь" білоруською мовою з'явилася у 2019 році.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Л укашенко озвучив нову неочікувану пропозицію Володимиру Зеленському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?