Росія б'є на сполох через нову масштабну проблему - що там сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія б'є на сполох через нову масштабну проблему - що там сталося

Росія б'є на сполох через нову масштабну проблему - що там сталося
Джерело:  online.ua

Росія зіткнулася з новою масштабною проблемою - там вже третій день стрімко зростає кількість хворих на коронавірус. Добовий приріст хворих знову наближається майже до 6 тисяч, а число смертей досягає 150 осіб за добу, що в три рази більше в порівнянні з попередніми місяцями. Загальна кількість підтверджених випадків інфікування в РФ 16 вересня досягло 1,079 млн осіб. За цим показником Росія посідає четверте місце в світі по захворюваності, поступаючись лише США, Бразилії та Індії. В Європі РФ знаходиться на першому місці. Оперативний штаб РФ по коронавірусу зазначає, що Росія знову наближається до максимальних показників початку літа, передає ONLINE.UA.

"За добу в Росії коронавірус COVID-19 виявлено у 5670 осіб в 84 регіонах. Напередодні добовий приріст склав 5529 нових заражень. Показник оновив максимум з 26 липня - тоді зафіксували 5 765 нових інфікованих. Всього в Росії зафіксовано 1 079 519 випадків коронавіруса. Померли за останню добу 132 людини, всього число смертей від коронавіруса досягла 18917", - зазначено в офіційній статистики РФ по коронавірус.

Найбільше нових випадків зараження коронавірусом зафіксовані в Москві, Санкт-Петербурзі, Московській, Ростовській і Нижегородської областях. При цьому влада країни пояснює погіршення ситуації з коронавірусом тим, що кількість тестів зросла, тест-системи стали точніше, а число помилково негативних тестів зменшилася. Крім того, причину нового спалаху захворюваності керівництво РФ пов'язує зі зростанням числа користувачів транспорту і відвідувачів громадських місць. У свою чергу Путін заспокоює росіян і запевняють, що небезпеки немає. По його словами, Росії знаходиться на 40-му місці в світі за кількістю хворих на 100 тисяч населення і на 100-му місці за показниками смертності.

Важливо відзначити, що реальна смертність від коронавіруса в Росії може в три рази перевищувати офіційні дані. Про це повідомляло видання Reuters, відзначивши, що надлишкова смертність в Росії, яку зафіксувала державна статистика з травня по липень, більш ніж в три рази перевищила офіційні дані про смертність від коронавіруса. У Кремлі пояснюють це тим, що в Росії більше точно визначають причину смерті. У Путіна заявляють, що часто причиною смерті від коронавіруса нібито є інші захворювання, від яких страждала людина до зараження. В оперативному штабі з попередження завезення і розповсюдження коронавіруса стверджують, що в Росії смертність від коронавіруса "значно нижче, ніж в інших країнах".

Раніше Путін запевняв росіян, що ситуація з коронавірусом в Росії стабільна і влада тримає її під повним контролем. Незважаючи на погіршення епідеміологічної ситуації, він переконаний, що другої хвилі коронавіруса в Росії вдасться уникнути. Російський глава також регулярно нагадує про створення першої партії вакцини проти коронавіруса - Супутник V, якою вже прищепилася його дочка і вже скоро почнуть масово прищеплювати громадян країни. Що важливо розуміти, російську вакцину, якою Путін вирішив масово прищепити росіян від коронавіруса, розкритикували світові експерти в області охорони здоров'я. Вони вважають, що російська вакцина не пройшла всіх необхідних випробувань, тому може бути небезпечна для здоров'я людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, росіяни в шоці від нового рішення Путіна масово вакцинувати жителів країни проти коронавіруса вітчизняним препаратом, незважаючи на те, що він ще не пройшов клінічні випробування і може бути небезпечним для здоров'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?