Між Зеленським та Лукашенком розгорівся новий конфлікт - уже відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Між Зеленським та Лукашенком розгорівся новий конфлікт - уже відома причина

Між Зеленським та Лукашенком розгорівся новий конфлікт - уже відома причина
Джерело:  online.ua

Команда глави держави Володимира Зеленського 16 вересня озвучила нові гучні звинувачення офіційному Мінську. Так, Офіс президента України опублікував заяву, у якій вимагає від білоруського диктатора Олександра Лукашенка припинити поширювати неправдиві заяви серд паломників-хасидів нібито про відкритий для них кордон. В ОП звернули увагу на те, що станом на сьогодні до двох тисяч паломників-хасидів перебувають на кордоні між Білоруссю та Україною. Що важливо розуміти, заклик офіційного Києва пролунав після того, як Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, доручив уряду зв'язатися з Україною і домовитися про надання зеленого коридору для хасидів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Більшість із них прибули з Ізраїлю, довірившись чуткам про те, що український кордон з Білоруссю нібито відкритий. Влада Білорусі деякими своїми непродуманими заявами умисно чи неумисно підігріває ці чутки", - скаржиться команда Володимира Зеленського.

Офіційний Київ нагадав, що наша країна ухвалила рішення про закриття державного кордону для іноземців "через суттєве погіршення ситуації з поширенням COVID-19". Окрім того, наголошується, що також на території України залишаються чинними суворі карантинні обмеження, що робить неможливим проведення масових заходів, зокрема релігійного характеру.

"Закликаємо білоруську владу припинити створювати додаткову напругу на кордоні з нашою державою та не поширювати неправдиві обнадійливі заяви для паломників, які можуть створити у них відчуття, що кордон України все ж може бути відкритий для іноземців", - підкреслили в ОП.

Як уже згадувалося раніше, 14 вересня сотні хасидів намагалися потрапити в Україну з Білорусі. На кордон прибув голова ДПСУ Сергій Дейнеко, який згодом доповів українському лідеру Володимиру Зеленському, що прикордонники очікують ще більше 3 тисяч паломників, які прибуватимуть на ділянку українського кордону з Білоруссю. Після цього МЗС України звернулося до офіційного Мінська з клопотанням не здійснювати оформлення на виїзд до України осіб, які не підпадають під категорію винятків з постанови уряду, що забороняє в'їзд на територію України іноземців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні рекордно зростає  — в середу, 16 вересня, зафіксували 2958 нових випадків зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?