В Україні змінили правила карантину - до чого готуватися українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні змінили правила карантину - до чого готуватися українцям

В Україні змінили правила карантину - до чого готуватися українцям
Джерело:  online.ua

Карантин в Україні продовжено до 31 жовтня, але вже з цього тижня він почне діяти за новими правилами. Зміни та нововведення 16 вересня затвердив уряд. Які обмеження будуть діяти в червоній, помаранчевій, жовтій та зеленій зонах, що будуть закривати, як будуть працювати школи і дитячі сади,та що зміниться для українців, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабміну.

За новим карантинним правилами, рішення про перехід міст, областей та регіонів в червону зону тепер приймається не просто Державною та регіональною комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а в узгодженні з місцевою владою. При цьому вводити червоний рівень епідемічної небезпеки будуть при завантаженості ліжок в лікарнях регіону більше 75% і перевищенні середнього рівня захворюваності випадків на 100 тисяч населення за 14 днів більше, ніж в 5 разів. При цьому і обмеження по карантину будуть обговорюватися.

"Це може бути одномоментне закриття всіх сфер або поступове обмеження певних сфер, які в конкретному регіоні призводять до спалахів хвороби", - пояснили в уряді.

При цьому школи і дитячі сади більше не закриватимуть. Відвідування навчальних закладів будуть забороняти тільки в разі, коли на самоізоляцію відправлено понад 50% класів.

"Зокрема, буде заборонено відвідувати школи, дитсадки та гуртки в регіонах, де встановлені зелена, жовта і помаранчева зони, якщо самоізоляцію через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 відправлено понад 50% класів. Повна заборона роботи таких закладів на території з червоним рівнем епідемічної небезпеки приймається тільки за спільним рішенням державної та регіональної комісій ", - пояснив нововведення глава МОЗ Максим Степанов.

Також тепер на території регіону, де встановлено помаранчевий рівень небезпеки, виключать заборону на перевезення пасажирів громадським транспортом не більше 50% від заповнювання посадочних місць.

Остаточну постанову про зміну правил карантину в Україні буде прийнято в найближчі дні. Кабмін прийняв це рішення з доопрацюванням в один день.

Важливо нагадати, що в українських школах діє чітке правило щодо дистанційного навчання - якщо COVID-19 діагностують хоча б у одного учня або дитина стає контактною особою з хворим COVID-19, то весь клас відправляється на двотижневу самоізоляцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих накоронавірус в Україні рекордно зростає  - в середу, 16 вересня, зафіксували 2958 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 162 660 осіб, з них 3340 осіб померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?