Представник Євросоюзу терміново зустрівся з Венедіктовою - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Представник Євросоюзу терміново зустрівся з Венедіктовою - що сталося

Представник Євросоюзу терміново зустрівся з Венедіктовою - що сталося
Джерело:  online.ua

16 вересня очільник представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас провів термінову зустрічі з генпрокуроркою Іриною Венедіктовою - варто звернути увагу на те, що сторони детально обговорили питання призначення очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Що важливо розуміти, також нещодавно посли країн "Великої сімки" невідкладно звернулися до офіційного Києва — вони вкотре нагадали про необхідність прозорого та політично нейтрального відбору керівників антикорупційних органів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву Маасікаса у Twitter.

"Хороша зустріч з генеральним прокурором Венедиктовою. Беручи до уваги саміт Україна-ЄС 1 жовтня, макрофінансову допомогу ЄС і майбутнє голосування у Верховній раді, ми обговорили поточну атестацію прокурорів, розслідування справ Майдану та висунення відбір голови САП" - написав представник Європейського Союзу у Twitter.

Варто звернути увагу на те, що очільниця ОГП не відповідає за питання, пов’язані з макрофінансовою допомогою, однак має вплив на процес відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. В повідомленні посла ЄС не розповідається про деталі дискусії, однак нещодавно ключові європейські держави та Світовий банк письмово звернулися до українського парламенту та попередили про проблеми у проєкті рішення щодо процедури заміни керівника САП Назара Холодницького.

Не можна не звернути увагу на те, що прозоре та відповідне до критеріїв обрання нового очільника САП є одним з критеріїв надання 600 млн євро макрофінансової допомоги ЄС. Окрім того, зазначається, що це є одним з критеріїв за так званим механізмом призупинення безвізу з боку Євросоюзу.

Як уже згадувалося, 3 вересня парламент не зміг призначити представників у конкурсну комісію з обрання глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - забракло голосів.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 28 серпня офіційно стало відомо, що прокурор САП  Віталій Пономаренко неочікувано для всіх вніс постанову про закриття справи "Роттердам+". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?