Обмежень більше немає - Кабмін прийняв несподіване рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Обмежень більше немає - Кабмін прийняв несподіване рішення

Обмежень більше немає - Кабмін прийняв несподіване рішення
Джерело:  online.ua

Через п'ять місяці після того, як Верховна Рада обмежила виплати заробітних плат чиновникам і нардепам в зв'язку з економічною кризою, викликаною пандемією коронавіруса, Кабмін почав частково знімати введені обмеження. 16 вересня на засіданні уряду прийняли рішення зняти карантинне обмеження зарплат в 47 тисяч грн для членів правління та наглядових рад державних банків - ПриватБанку, Ощадбанку та Укрексімбанку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабміну.

"Існуюче на сьогодні обмеження щомісячних виплат винагороди і заробітної плати для членів органів управління банків на період карантину створює для держбанків значний операційний і стратегічний ризик, пов'язаний з втратою оперативного управління і зниженого контролю за діяльністю банків, а також невиконання банками стратегій і бізнес-планів" , - пояснили своє рішення міністри.

Нагадаємо, Верховна Рада обмежила виплати чиновникам і топ-менджер країни при прийнятті змін до державного бюджету на 2020 рік. Згідно з рішенням нардепів, виплати членам виконавчих органів і наглядових рад, народним депутатам, суддям, прокурорам обмежили до 10 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року. Тобто, на час карантину нарахована заробітна плата була обмежена максимальним розміром 47230 гривень.

У липні НБУ почав наполягати на скасуванні обмежень на зарплати в держсекторі, так як це обмеження загрожує не тільки втратою висококваліфікованих кадрів, але і повертає корупційні ризики.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський раніше просив депутатів невідкладно розглянути питання про скасування обмежень зарплат для чиновників, яке ввели на період карантину. Але перед засіданням ВРУ він вирішив зняти це питання з порядку денного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?