Україна просить міжнародну спільноту про невідкладну допомогу - у чому річ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна просить міжнародну спільноту про невідкладну допомогу - у чому річ

Україна просить міжнародну спільноту про невідкладну допомогу - у чому річ
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ звернув увагу на те, що із занепокоєнням сприйняв заяву німецької влади про результати аналізу біологічних проб одного з лідерів російської опозиції Олексія Навального. На переконання українських дипломатів, це може свідчити про причетність команди очільника Кремля Володимира Путіна до протиправних дій із застосуванням бойової хімічної речовини з групи "Новичок" в порушення Конвенції про заборону цього виду зброї масового знищення. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Міністерства закордонних справ України.

"Україна повністю довіряє результатам глибокого аналізу біологічних проб Алєксєя Навального, здійснених лабораторією Бундесверу, а також незалежним дослідженням профільних лабораторій у Франції та Швеції, які беззаперечно підтвердили отруєння, спричинене застосуванням бойової хімічної речовини нервово-паралітичної дії. Ми також вітаємо залучення до розслідування цього випадку Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) та очікуємо на результати відповідних аналізів, що мають надійти від визначених лабораторій ОЗХЗ", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що офіційний Київ вкотре підтверджує свою тверду позицію - застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права і має бути суворо засуджено. Відповідальні за таке грубе порушення Конвенції про заборону хімічної зброї повинні бути покарані.

"Враховуючи велику ймовірність причетності до отруєння Російської Федерації, Україна звертається до міжнародної спільноти із закликом продовжити скоординований тиск на РФ з тим, щоб вона припинила загрожувати світовій безпеці та порушувати міжнародне право шляхом агресії проти власних громадян та інших держав", - наголосили українські дипломати.

Як уже згадувалося раніше, Олексій Навальний 15 вересня неочікувано для всіх опублікував в Instagram свій перший допис після скандального отруєння. Політик розповів, що дуже сумує за своїми прихильниками та наразі почувається набагато краще.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ще одна країна кинулася захищати Путіна після отруєння Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?