Ми готові на це - про що домовилися Шойгу з Лукашенком
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові на це - про що домовилися Шойгу з Лукашенком

Ми готові на це - про що домовилися Шойгу з Лукашенком
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін, незважаючи на неодноразові твердження про невтручання Росії у внутрішні справи інших країн, вирішив відправити військових в Білорусь, а слідом за ними військову делегацію на чолі з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. 16 вересня в Мінську Шойгу зустрівся з міністром оборони Білорусі та виконуючим обов'язки президента республіки Олександром Лукашенком. На зустрічі з російським військовим керівництвом Лукашенко розповів, про що домовився з Путіним під час зустрічі в Сочі. Він закликав представників Міноборони РФ не боятися і сміливіше захищати інтереси і білорусів, і росіян. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Адміністрації президента Білорусі.

"Я також просив Президента Росії про деякі типи озброєнь. Сказав йому, що, коли ви приїдете, ми подивимося, що нам і де треба реально зміцнити в плані Союзної держави. Боятися нема чого, ми готові на це йти. Останні події показують, що треба сміливіше захищати інтереси і білорусів, і росіян. Так сталося, що ми в цьому плані залишилися одні, але не найслабші ", - розповів про свої домовленості з Путіним у військовій сфері Лукашенко.

Політик нагадав, що домовився з Путіним про регулярні військові навчання в Білорусі за участю російських військових. Шойгу підтвердив, що відповідне розпорядження військовим вже дав і голова Кремля.

"На цей рік у білоруських і російських військових було намічено близько 130 спільних заходів: навчання, зустрічі, спільні засідання як в форматі двостороннього співробітництва, так і на міжнародних майданчиках. Зараз, наприклад, проходить навчання "Слов'янське братство". На жаль, програму виконали тільки на 30%. Нам треба до кінця року вийти хоча б на 70%. А для цього треба ущільнюватися і проводити другий етап навчання, які йдуть зараз. У жовтні у нас будуть такі навчання", - відповів Лукашенко Шойгу.

Лукашенко в свою чергу запевнив російське військове керівництво, що Білорусь надійна в плані оборони. Він висловив надію, що Росія не кине сусіда і буде триматися разом з ним в ситуації, що склалася.

"Якщо хтось думає, що Білорусь ослабла, що не вистоїмо, що Росія відійде в сторону, це для дурнів міркування. Ми в змозі утримати ситуацію не тільки в Білорусі, але і по периметру наших кордонів. Ви можете не сумніватися в нашій надійності в плані оборони нашої спільної Вітчизни - від Бреста до Владивостока. Останні події нас ще більше схиляють до того, щоб ми трималися разом і ні в якому разі не вдалося забити клин між нами всім тим, хто на це розраховував і розраховує", - запевнив Шойгу Лукашенко.

Важливо відзначити, що зараз в Білорусі проходять спільні російсько-білоруські навчання "Слов'янське братство - 2020". Напередодні для участі в маневрах туди перекинули підрозділи 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії ВДВ РФ. Крім них в Білорусь направили близько 300 військовослужбовців і близько 70 одиниць бойової та спеціальної техніки. Більш того, 12 жовтня російські військові братимуть участь у других за місяць навчаннях в Білорусі під назвою "Непорушне братство - 2020". Крім російських і білоруських військових, на них з'їдуться представники збройних сил Вірменії, Казахстану, Киргизстану та Таджикистану - всі ці держави є членами Організації договору про колективну безпеку.

Нагадаємо, за підсумками переговорів з Лукашенком в Сочі Путін вирішив виділити йому кредит на 1,5 млрд доларів для політичної підтримки. У білоруської опозиції є багато питань з приводу цих грошей, так як вони йдуть не на щось вкрай необхідне для країни, на лікарні, чи щось інше, а на розгони, арешти, на екіпіровку для ОМОНу а значить, на військові дії проти населення країни .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко пішов на новий скандальний випад проти України. Він вважає, що офіційний Київ став форпостом політичних провокацій проти Білорусі, які готувалися цілих десять років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?