Команда Лукашенка осоромилася після заяви про зґвалтування - усі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Лукашенка осоромилася після заяви про зґвалтування - усі подробиці

Команда Лукашенка осоромилася після заяви про зґвалтування - усі подробиці
Джерело:  online.ua

Увесь світ уважно стежить за подіями в Білорусі - так, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає ООН і ОБСЄ невідкладно розпочати розслідування випадків насильства з боку силовиків під час президентської виборчої кампанії в Білорусі. В спеціальному звіті наголошується, що правозахисники зібрали свідчення затриманих про побиття і катування, деякі випадки виходять за рамки розуміння. 30-річний програміст почав стверджувати, що його згвалтували кийком. За словами потерпілого, його затримали в центрі Мінська 11 серпня, і насильство було скоєно старшим омонівцем у міліцейській машині. Цей молодий чоловік підтвердив свої слова медичними документами, в яких йдеться про зафіксовані гематоми в районі мошонки, заднього проходу, а також черепно-мозкову травму та струс мозку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Радыё Свабода".

"ОМОН вимагав розблокувати телефон. Я відмовився. Вони покликали старшого. Він став погрожувати - "кийок у зад засуну". Потім розрізав мені шорти і труси ззаду хрест-навхрест, крикнув своїм, чи є у кого презерватив. Я лежав на підлозі обличчям вниз, але бачив, як він натягав презерватив на кийок. і встромив його мені в задній прохід. Витягнув, знову вимагав пароль. Бив кулаками і ногами - по ребрах, по обличчю, по зубах...", - розповів потерпілий.

Неважко здогадатися, що в МВС РБ назвали заяву про зґвалтування співробітниками міліції "фейком". Зазначається, що перший заступник міністра внутрішніх справ Білорусі Геннадій Казакевич 16 вересня почав публічно виправдовуватися.

"Можу відповідально сказати, що свідчень зґвалтування з боку співробітників міліції немає. Інформація про те, що були згвалтування, звичайний фейк. Зґвалтувати в автозаку не можна", - заявив член команди Лукашенка.

В соціальній мережі миттєво відреагували на скандальну заяву Казакевича.

"Не можна зґвалтувати? А він звідки знає, що подібне стверджує; мені старшно жити в цій країні; боляче усе це читати - я не можу навіть уявити, що пережив бідний хлопець; краще б мовчали, ніж так абсурдно виправдовувалися", - коментують новину користувачі мережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що між Лукашенком та Зеленським спалахнув новий конфлікт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?