Яка музика лікує епілепсію - вчені здивували відповіддю
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Яка музика лікує епілепсію - вчені здивували відповіддю

Яка музика лікує епілепсію - вчені здивували відповіддю
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені нарешті знайшли новий спосіб зменшити частоту епілептичних нападів. За їхніми словами, регулярне прослуховування фортепіанної музики геніального австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта допоможе у цьому. До такого висновку дійшли канадські нейробіологи з науково-дослідного університету Крембіля. Варто звернути увагу на те, що гіпотеза вчених підтверджена експериментально. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання New Atlas.

"У дослідженні вчених брало участь 13 осіб, які страждають на епілепсію. Їх розділили на дві групи, кожній з яких протягом пів року включали одну з двох записів: або сонату для двох фортепіано ре мажор К. 448 Моцарта, або її штучно створений аналог, позбавлений гармонійності. Одна частина волонтерів щодня слухала Моцарта протягом перших трьох місяців, а потім перейшла на аналог; інша ж навпаки – три місяці поспіль слухала аналог, а потім перейшла на Моцарта", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що обидві групи при цьому продовжували приймати ліки. Окрім того, вони вели щоденники, в яких відзначали кількість нападів. Вчені помітили те, що під час прослуховування Моцарта учасники груп фіксували менше нападів – спосіб спрацював навіть у важких випадках. За словами команди, музика Моцарта дійсно допомагає, але поки вони не знають, як саме – механізм впливу повинні з'ясувати в подальших дослідженнях.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, ні для кого не секрет, що ВІЛ вкрай складно викорінити з організму, адже під час "сплячки" він є недосяжним для лікарських препаратів. Однак науковцям нарешті вдалося знайти спосіб, як пробудити вірус та повністю його знищити. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?