У Меркель остаточно увірвався терпець через дії Лукашенка - канцлерка зробила останнє попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель остаточно увірвався терпець через дії Лукашенка - канцлерка зробила останнє попередження

У Меркель остаточно увірвався терпець через дії Лукашенка - канцлерка зробила останнє попередження
Джерело:  online.ua

Канцлерка ФРН Ангела Меркель продовжує уважно стежити за усіма кроками та політичними рішеннями команди білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Цього разу офіційний Берлін пригрозив в.о. президента Білорусі включенням до санкційного списку ЄС, якщо він не припинить репресії. Офіційну позицію Ангели Меркель озвучив член її команди, а також міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Лукашенко продовжує йти шляхом насильства та репресій. Ми у ЄС запропонували санкції проти причетних до цього. Якщо насильство триватиме, ми повинні будемо розширити заходи на значно більшу кількість людей, і в тому числі будемо говорити про Лукашенка", - підкреслив німецький дипломат.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно член команди Ангели Меркель вже допускав можливість санкцій проти Лукашенка, якщо той "не змінить курс".

Як уже згадувалося раніше, члени ЄС узгодили внесення до санкційного списку 40 представників білоруського режиму. Після цього високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель офіційно заявив, що Євросоюз не вважає Олександра Лукашенка легітимним президентом Білорусі. За його словами, блок готує персональні санкції щодо Білорусі, які повинні бути схвалені найближчим часом - до проведення засідання Євроради наступного тижня.

Уже 16 вересня глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн висловила підтримку усім білорусам, наголосивши, що вони мають право вільно обирати власне майбутнє. Окрім того, політикиня озвучила пропозицію відмовитись від принципу консенсусу у голосуванні щодо санкцій, аби пришвидшити реакцію ЄС на порушення прав людини чи міжнародного права. Нещодавно також стало відомо, що Кіпр не схвалить санкції щодо представників режиму Лукашенка, якщо держави-члени також не погодяться обмежити діяльність Туреччини з буріння в східній частині Середземного моря.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що стало офіційно відомо про новий гучний конфлікт між Зеленським та Лукашенком - Київ закликав Мінськ припинити брехати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?