Реакція повинна бути - Україна поставила на місце представника Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Реакція повинна бути - Україна поставила на місце представника Путіна

Реакція повинна бути - Україна поставила на місце представника Путіна
Джерело:  online.ua

Українська делегація обурилася твердженнями російської сторони під час переговорів Тристоронньої контактної групи. Очільник команди Києва Леонід Кравчук розкритикував позицію кремлівського дипломата Бориса Гризлова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Кравчук в телеефірі.

За його словами, Гризлова перепросили через його заяву про окупований Донбас.

"Пан Гризлов, відповідаючи на запитання членів відеоконференції, звернувся до українських делегацій, що, мовляв, ви ставите запитання, але це питання ОРДЛО, тому що це територія, яка належить ОРДЛО. Звичайно, я не міг не відреагувати. Я попросив Гризлова вибачитися за таку неточність, бо це українська територія, вона визнана всіма міжнародними документами, до речі, й президентом Російської Федерації", - пояснив очільник української делегації.

Пізніше Гризлов був вимушений виправитися після визнання своєї провини. Представник Кремля додав, що мав на увазі саме неконтрольовану Києвом територію регіону.

"Це питання було знято, зрештою. Ми не можемо не реагувати на будь-яке гостре питання, яке виникає, але реакція повинна бути документально підтверджена й об'єктивна", - резюмував Кравчук.

Згідно з оприлюдненими даними, переговори на рівні ТКГ відбулися напередодні, 16 вересня. Вони тривали 7 годин, сторони обговорили обмін бранцями у форматі "всіх на всіх", а також проблему з місцевими виборами — українська делегація визнала відповідальність у цьому питанні Верховної Ради.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда російського президента Володимира Путіна продовжує озвучувати абсурдні претензії українському лідеру Володимиру Зеленському через останні події на Донбасі. Так, представник РФ у Тристоронній контактній групі Борис Гризлов звинуватив офіційний Київ у виході із домовленостей про дотримання режиму припинення вогню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?