Путін зважився на ще один неочікуваний крок заради Лукашенка - усі деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін зважився на ще один неочікуваний крок заради Лукашенка - усі деталі

Путін зважився на ще один неочікуваний крок заради Лукашенка - усі деталі
Джерело:  online.ua

Міністр фінансів РФ Антон Сілуанов виступив з неочікуваною заяою - він офіційно повідомив про те, що для надання Білорусі кредиту у розмірі 1,5 млрд доларів, Росія буде вносити поправки до Податкового кодексу. За словами представника команди очільника Кремля Володимира Путіна, через те що кредит є міждержавним РФ має внести поправки, які додать Білорусь до переліку країн, яким Москва може видавати такі кредити. Варто звернути увагу на те, що кредит Мінську буде наданий двома траншами у 2020 та 2021 році. Ще 500 мільйонів доларів надасть Євразійський фонд стабілізації та розвитку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на російський "Інтерфакс".

"Міждержавний кредит Білорусь отримає у рублях, а транш із ЄФСР – в доларах", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, 14 вересня глава РФ Володимир Путін офіційно заявив, що РФ надасть Білорусі держкредит у розмірі 1,5 мільярда доларів. За словами російського президента, кредит від РФ потрібен Мінську для підтримки курсу білоруського рубля. Варто звернути увагу на те, що країна за місяць втратила 15 відсотків золотовалютних резервів, а громадяни рекордними темпами скуповують іноземну валюту і виводять гроші з банків.

Очільник Кремля озвучив пропозицію Лукашенку - вжити заходів для відновлення товарообігу між двома країнами на докризовому рівні.

"Що стосується наших економічних взаємин, Росія залишається найбільшим інвестором в білоруську економіку... Тільки один з проєктів - це АЕС вартістю 10 млрд доларів", - заявив Путін.

Окрім того, він наголосив, що в цілому понад 50% торгового обороту Білорусі припадають на РФ.

"У нас дуже тісна кооперація по ряду напрямків, по ряду галузей", - зазначив очільник Кремля.

Володимир Путін також поскаржився, що коронавірус вплинув на товарообіг, і в цьому зв'язку "ми повинні прийняти додаткові зусилля, для того щоб він вийшов на докризовий рівень, а також створити передумови для руху вперед".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко накинувся із новими звинуваченнями на Україну та США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?