Це станеться уже в грудні - влада повідомила українцям прекрасну новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Це станеться уже в грудні - влада повідомила українцям прекрасну новину

Це станеться уже в грудні - влада повідомила українцям прекрасну новину
Джерело:  online.ua

Очільник комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев поділився з українськими громадянами радісною та довгоочікуваною новиною. Він наголосив, що Україна може отримати черговий транш МВФ у грудні цього року. За словами політика, наша країна виконала більшість структурних маяків для отримання фінансово допомоги від Фонду. Про це він сказав в ефірі "Українського радіо", передає ONLINE.UA.

"Є сподівання на те, що наша переговорна команда досягне успіху і ми отримаємо транш у грудні", - наголосив Дмитро Гетманцев.

Варто звернути увагу на те, що місія Міжнародного валютного фонду нещодавно зробила паузу у візитах в Україну, щоб детально вивчити та проаналізувати питання антикорупційних органів, справ навколо Суркісів та Приватбанку, використання коштів з COVID-фонду тощо. Керівництво Фонду регулярно нагадує офіційному Києву про важливість нової антикорупційної інфраструктури в Україні, однак наразі не може назвати дату місії для траншу stand by.

Нещодавно також очільник Міністерства фінансів Сергій Марченко запевнив українців, що команда Денис Шмигаля повністю виконує ті структурні маяки, які передбачає програма співпраці з МВФ. Кабінет міністрів розраховує до кінця року отримати заплановані транші. Окрім того, очільник НБУ Кирило Шевченко нещодавно повідомив, що свіжий макропрогноз регулятора побудований на припущенні, що другому траншу від Фонду бути в 2020 році.

Як уже згадувалося раніше, Рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на 5 мільярдів доларів. Програма розрахована на 18 місяців.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міжнародному валютному фонді нагадали про умови, які необхідно підтримувати Україні для отримання нового траншу за програмою stand-by. В першу чергу, вони стосуються боротьби з корупцією на всіх рівнях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?