ЄС завдав несподіваного удару по режиму Путіна - що сталося
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС завдав несподіваного удару по режиму Путіна - що сталося

ЄС завдав несподіваного удару по режиму Путіна - що сталося

У Європейському суді справедливості ухвалили жорстке рішення щодо санкції проти "Роснефти", які ввели через російське вторгнення в Україну. Кремлівська компанія оскаржувала рестрикції від 2014 року через подання апеляції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Низка російських банків та компаній виступила з судовим позовом проти рішень офіційного Брюсселя ще у 2014 році. Вердиктом від 13 вересня 2018 року суд не скасував санкції. Тоді російська сторона звернулася з апеляцією.

"Суд справедливості залишив у силі рішення Загального суду про відмову в задоволенні позову проти обмежувальних заходів, введених щодо російських нафтових компаній, які входять в групу "Роснефть", в контексті української кризи", - говориться в офіційній заяві.

У Загальному суді вирішили, що представники Ради ЄС надали достатнє обґрунтування про санкційне рішення — його метою стало підвищення ціни вчинків Росії проти українського суверенітету й територіальної цілісності.

Європейські санкції проти Кремля передбачують обмеження низки фінансових операцій, експорту цілого списку товарів і технологій, обмеження доступу обраних російських структур до ринку капіталу й заборону надання послуг, яких потребують процеси у нафтовому бізнесі.

Перші санкції стали чинними вже навесні 2014 року, пізніше їх пролонгували й розширювали. Брюссель додав до економічних рестрикцій персональні — спрямовані проти топпосадовців Кремля.

Як повідомляв ONLINE.UA, 15 вересня Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель під час засідання Європейської комісії виступив з неочікуваною пропозицією, яка вразила багатьох міжнародних гравців. Дипломат звернув увагу на те, що скандал з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального може спровокувати створення ще одного санкційного списку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?