Вона вийшла з-під контролю: ООН вразила світ відвертим зізнанням
Категорія
Світ
Дата публікації

Вона вийшла з-під контролю: ООН вразила світ відвертим зізнанням

Вона вийшла з-під контролю: ООН вразила світ відвертим зізнанням
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш шокував світ неочікуваним зізнанням - він відверто розповів міжнародній спільноті про те, що ситуація з поширенням коронавірусу вийшла з-під контролю. Окрім того, впливовий політик закликав всі країни до глобального припинення бойових дій. Також Гутерріш звернув увагу на те, що кількість смертей в результаті пандемії наблизилася до мільйона - саме тому припинення ведення бойових дій є важливим, бо наразі COVID-19 є "загрозою глобальної безпеки номер один в сучасному світі", цитує пресслужба організації. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ООН.

Окрім того, представники Організації наголосили, що вакцина не буде панацеєю від епідемії.

"Одна вакцина не може вирішити цю кризу і вже точно не в найближчому майбутньому", - підкреслив Антоніу Гутерріш.

За словами керівництва ООН, вакцину слід розглядати у контексті "глобального суспільного блага", яке має бути доступне для всіх, однак для цього вкрай важливе хороше фінансування. Також Організація назвала "тривожними сигналами" те, що багато людей в різних країнах не хочуть у майбутньому робити щеплення проти коронавірусу.

Варто звернути увагу на те, що загалом у світі коронавірусну інфекцію підхопили майже 30 млн людей — цю інформацію підтверджує Університет Джонса Хопкінса. Окрім того, наголошується, що померли від ускладнень хвороби понад 940 тисяч пацієнтів. Лише за минулу добу у світі виявили більше як 186 тисяч хворих. Що стосується України, то станом на 17 вересня захворіли 166 244 людей, з яких побороли недугу вже 79 913. Також вказано, що 3 400 пацієнтів з діагнозом коронавірус, померли від ускладнень чи супутніх захворювань. За попередніми даними, вакцинуватись українці проти коронавірусу у випадку появи вакцини, теж не хочуть. Менше половини громадян України готові зробити щеплення від COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно вчені заявили, що найшвидше коронавірус передається під час співу  — саме тому дослідники закликали добре подумати, перед тим, як співати чи йти на концерт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?