Україна поставила крапку в скандалі з хасидами на кордоні - що вирішили
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна поставила крапку в скандалі з хасидами на кордоні - що вирішили

Україна поставила крапку в скандалі з хасидами на кордоні - що вирішили
Джерело:  online.ua

Український уряд не планує пропускати хасидів через кордон на спільних з Білоруссю ділянках як виняток. Міністерство внутрішніх справ виступило з остаточною заявою про гучний інцидент. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ радника міністра Михайла Апостола на телебаченні.

За його словами, в'їзд для іноземців заборонений, відповідне рішення буде чинним до кінця вересня. Головна рекомендація паломникам — їхати додому, оскільки незабаром погода погіршуватиметься.

"Наша рекомендація – повернутися в Білорусь, купити квитки і попрямувати до своїх країн", - підкреслив Апостол.

Він зауважив, ситуація в Умані, куди щороку прямують тисячі хасидів на святкування Рош га-Шана, контрольована — також як і на кордоні. У місті зареєстровано прибуття 3 тисяч паломників, незабаром їх пустять до місця поховання Рабі Нахвата, кінцевої мети подорожі.

"Всі вони потраплять на місце паломництва при дотриманні карантинних заходів", - нагадав радник Арсена Авакова.

У прикордонному комітеті Білорусі станом на ранок 17 вересня виявили 1 216 громадян Ізраїлю. Напередодні республіканський уряд звинуватив Україну в порушенні прав людини — на тлі жорстокості силовиків проти білорусів-протестувальників.

Своєю чергою Київ нагадав про заборону в'їзду для іноземців, яку ввели місяць тому, а також дорікнули білоруській стороні недбалістю, оскільки вони випустили ізраїльтян до України попри закритий кордон.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда президента Володимира Зеленського 16 вересня озвучила нові гучні звинувачення офіційному Мінську. ОПУ опублікував заяву, в якій вимагає від білоруського диктатора Олександра Лукашенка припинити поширювати неправдиві заяви серед паломників-хасидів нібито про відкритий для них кордон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?