Готуйтеся - синоптики зробили екстрене попередження усім українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Готуйтеся - синоптики зробили екстрене попередження усім українцям

Готуйтеся - синоптики зробили екстрене попередження усім українцям
Джерело:  online.ua

Вітчизняні синоптики б'ють на сполох та попереджають усіх українців про те, що 18 вересня на території нашої країни очікується значне похолодання. За словами експертів, воно пов'язане з переміщенням холодного арктичного повітря з північного заходу. Згідно з останніми даними, у п'ятницю в Україні без опадів, лише в північно-східних областях місцями короткочасний дощ і гроза. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на дані Укргідрометцентру

Окрім того, зазначається, що вночі в західних і північних областях очікується різке зниження температури вночі - до 4-9° тепла (в західних областях на ґрунті місцями заморозки 0-3°), вдень до 10-15° тепла. На решті території вночі 9-14° (на узбережжі морів до 17°), вдень 14-19°, в південній частині до 22°.

"У Києві 18 вересня вночі невеликий короткочасний дощ, гроза, вдень без опадів. Температура вночі 7-9°, вдень 13-15°.У суботу в Україні очікується холодна погода без опадів. Температура вночі 3-8°, на поверхні грунту заморозки 0-3°, вдень 15-20° тепла. У Закарпатській області та на півдні країни вночі 5-10°, вдень 18-23°. Вітер північний, північно-західний, 3-8 м/с", - йдеться в повідомленні.

За словами синоптиків, в столиці 19 вересня опадів не очікується, вітер північно-західний, 3-8 м/с. Температура вночі 4-6° тепла, вдень 15-17°.

Окрім того, наголошується, що 17 вересня о 9 годині температура води в Чорному і Азовському морях була 21-23°, в Дніпрі в межах Києва 19°.

Не можна не згадати про те, що за прогнозом синоптиків, літо в Україні закінчиться в кінці вересня. Експерти вказують на те, що осінь цьогоріч буде холодною та сирою, однако в жовтні можна розраховувати на "велике" бабине літо, яке потішить українців теплом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Землі зафіксовано новий температурний рекорд і  визначено найспекотніше місце на планеті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?