Польща вирішила завдати ще один потужний удар по Росії - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща вирішила завдати ще один потужний удар по Росії - перші подробиці

Польща вирішила завдати ще один потужний удар по Росії - перші подробиці
Джерело:  online.ua

17 вересня офіційно стало відомо, що через 3 роки після зміни характеру звинувачень у справі Смоленської катастрофи польська прокуратура подала до суду клопотання про тимчасовий арешт трьох диспетчерів, які перебували на службі 10 квітня 2010 року в аеропорту Смоленська. Наразі відомо, що Слідча група № 1 в Національній прокуратурі звернулася до окружного суду Варшави-Мокотув з клопотанням про тимчасовий арешт трьох диспетчерів, які виконували в 2010 році службу в аеропорту Смоленськ-Сєвєрний. Цю інформацію підтвердила речниця національної прокуратури Ева Бялік. Йдеться про Павла П., Віктора Р. і полковника Миколу К., колишнього командира аеродрому. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на портал Onet.

За словами експретів, це перший крок до оголошення диспетчерів у міжнародний розшук. Наголошується, що після можливого винесення судом постанови про тимчасовий арешт слідчі зможуть вжити заходів до їх затримання.

"Звинувачення, пред'явлені диспетчерам, стосуються умисного заподіяння авіакатастрофи, що спричинило загибель багатьох людей", - наголосила речниця національної прокуратури.

Як уже згадувалося раніше, 3 роки тому прокуратура винесла постанову про зміну звинувачень, що були висунуті в 2015 році російським диспетчерам, – з ненавмисного заподіяння катастрофи на умисні дії, які призвели до катастрофи. Прокурори розглядали варіант, що підозрювані, дозволивши зниження літака і пробний підхід до посадки, передбачали, що може статися катастрофа, і погодилися на неї.

Варто звернути увагу на те, що ще в лютому 2016 року російська влада відмовила Польщі у вчиненні дій, пов'язаних з висуненням звинувачень, двом диспетчерам.

Нагадаємо, що 10 квітня 2010 року неподалік від аеродрому "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився польский літак Ту-154. У катастрофі загинуло 96 осіб, зокрема президент Лех Качинський. Як відомо, польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, офіційна Варшава не вважає реальною загрозу з боку Білорусі  навіть на тлі останніх заяв Олександра Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?