Кабмін б'є на сполох через нову масштабну проблему - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін б'є на сполох через нову масштабну проблему - що сталося

Кабмін б'є на сполох через нову масштабну проблему - що сталося
Джерело:  online.ua

Українці у багатьох регіонах чинять опір встановленню інфраструктури для впровадження мобільного зв'язку нового покоління - 5G. У Міністерстві цифрової трансформації розкрили окремі з випадків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За оприлюдненими даними, місцеві активісти посилалися на нібито шкоду від роботи обладнання. Приклади міністерство назвало такі:

  • управління освіти міськради Броварів вимагає прибрати базові станції біля школи;

  • Управління охорони здоров'я міськради Івано-Франківська заважає встановленню базової станції біля клінічної лікарні;

  • Центральна районна лікарня Києво-Святошинського району також перешкоджає встановленню обладнання;

  • міськрада Маріуполя створює перешкоди у створенні інфраструктури разом з Державною судовою адміністрацією Донеччини та ККП "Маріупольтепломережа".

Мінцифри звернуло увагу, подібні вчинки не говорять про піклування посадовців про здоров'я людей.

"Ми можемо ще раз наголосити: базові станції мобільного зв’язку, що встановлюються українськими операторами, не шкідливі для людей, тварин та рослин. Норми випромінювання базових станцій в України встановлені у 10-100 разів суворіші, ніж у Європі та Америці", - заявили у відомстві.

Там нагадали про спеціальний орган для контролю за використанням радіочастот. завдання державного центру полягає у перевірках дотримання правил.

Як повідомляв ONLINE.UA, південнокорейські фахівці приголомшили світ новою звісткою. Вони планують найближчі роки присвятити активній розробці системи зв’язку нового покоління — 6G. Терміни виконання пілотного проєкту окреслені наразі 2026-м роком. Прем’єр-міністра Чунг Се-Кюн з цього приводу провів спеціальну зустріч з міністрами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?