Україна нарешті показала світу, як нахабно бреше команда Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна нарешті показала світу, як нахабно бреше команда Путіна

Україна нарешті показала світу, як нахабно бреше команда Путіна
Джерело:  Укрінформ

Заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ 16 вересня у Відні звернув увагу міжнародної спільноти на постійну безсоромну брехню команди очільника Кремля Володимира Путіна, а також проросійських сил. За словами дипломата, бойовики на Донбасі за період з 27 липня по 6 вересня здійснили 70 порушень "тиші", 16 разів використовували заборонені для польоту БПЛА, також зафіксовано 17 випадків дообладнання та укріплення ними позицій. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Що важливо розуміти, в ході засідання представники офіційного Києва продемонстрували делегаціям 57 країн-учасниць ОБСЄ окремі докази діяльності російсько-окупаційних військ на Донбасі щодо укріплення позицій. Варто звернути увагу на те, що така діяльність була виявлена у районі н.п. Водяне Волноваського району Донецької області. Протягом дії додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню, які передбачають у т.ч. заборону на інженерні роботи на існуючих позиціях, в цьому місці було зафіксовано 8 випадків обладнання нової траншеї довжиною у 80 метрів.

"3 серпня у районі Авдіївки було зафіксовано початок робіт, які тривають і досі, зі спорудження дерево-земляної оборонної точки (ДЗОТ) на позиціях 1-го армійського корпусу (АК) російських окупаційних військ. Також 5 серпня в цьому районі збройні формування РФ проводили інженерні роботи з укріплення вогневої позиції. Разом з цим, 3 серпня окупанти розпочали обладнання нових траншей довжиною до 30 м, прилеглих до будівлі на західній околиці н.п. Широка Балка, де знаходиться вогнева точка та спостережний пункт одного з підрозділів 1-го АК", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що 2 та 9 серпня поблизу окупованого Донецька також зафіксували інженерні роботи з укріплення вогневої позиції, а 6 серпня на позиціях російських окупаційних військ поблизу н.п. Новотошківське було зафіксовано роботи з обладнання нової вогневої позиції, а також риття нової траншеї довжиною близько 170 метрів. За словами українського дипломата, роботи зі спорудження нової позиції та траншеї фіксувалися і в районі н.п. Молодіжне, що на Луганщині.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  який план у Путіна щодо Донбасу та Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?